Pios omagiu maiorului (pm) Iuliu-Vasile Unguraş

Pios omagiu maiorului (pm) Iuliu-Vasile Unguraş


7 aprilie 2009

Maiorul (pm) Iuliu-Vasile Unguraş a căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul din Afganistan. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
Pentru curajul, devotamentul și respectarea jurământului de a-și apăra țara cu prețul vieții, eroul născut în Dej a fost avansat de către ministrul apărării naționale la gradul de maior post-mortem și decorat de către președintele României cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
          Pentru serviciile excepționale în calitate de comandant al plutonului din batalionul românesc, în cadrul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF), Guvernul SUA l-a decorat post-mortem pe Vasile Unguraș cu US Bronze Star Medal.
Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!


Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *