Pios omagiu maiorului (pm) Tiberius-Marcel Petre

Pios omagiu maiorului (pm) Tiberius-Marcel Petre

14 noiembrie 1976 – 3 aprilie 2009Un ofițer din Batalionul 1 Forțe pentru Operații Speciale „VULTURII”, a căzut la datorie, în data de 3 aprilie, în Afganistan.
Căpitanul Petre Tiberius conducea o misiune de intervenție rapidă în sprijinul unei subunități aliate atacate de insurgenți.

În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Național „Virtutea militară”, în grad de ,,Comandor”, cu însemn pentru Război (post-mortem). Soției eroului Maior (p.m.) Petre Tiberiu i-a fost înmânată medalia „Steaua de Bronz”, de către generalul maior Michael Repass, șeful United States Special Operations Command Europe, la data de 10 septembrie 2010, în semn de prețuire pentru sacrificiul suprem.
De asemenea, în semn de prețuire și respect, maiorului (p.m.) Petre Tiberiu i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de onoare” al comunei Sângiorgiu de Mureș, județul Mureș din 21.04.2009 și conform H.C.L. din 21.04.2009, o stradă din Comuna Sângiorgiu de Mureș, județul Mureș, îi poartă numele.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *