Pios omagiu sublocotenentului (pm) Claudiu Chira

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Claudiu Chira

05 aprilie 1978 – 26 februarie 2009

Un militar din Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” a căzut la datorie pe 26 februarie, în Afganistan.
Sergentul major Chira Claudiu se afla într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul), la aproximativ 50 km de Qalat, al doilea autovehicul de tip Humvee din coloana de cinci a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
În urma exploziei, sergentul major Chira Claudiu, grav rănit, a primit asistență medicală la fața locului și a fost evacuat cu un elicopter MEDEVAC. Pe timpul transportului spre spitalul din Kandahar, subofițerul a decedat. Militarul avea 30 de ani, era căsătorit, fiind angajat al Ministerului Apărării Naționale din 2002.

În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare, în teatrul de operații din Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major Claudiu Chira a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război (post-mortem).
În semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului (p.m.) Chira Traian Claudiu, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al localității Râșnov, județul Brașov, în baza H.C.L.  din 04.03.2009.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *