Pios omagiu sublocotenentului (pm) Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu20 mai 1978 – 30 martie 2014Militarii români, din Batalionul Manevră dislocat în provincia Zabul, executau o misiune de patrulare, cu trei mașini de luptă MRAP (rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor – Mine Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall.
În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost transportați cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar, însă Sublocotenentul (pm) Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu a decedat, la varsta de 35 de ani.
Era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, timp în care a mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.
În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operații Afganistan în care și-a sacrificat viața, plutonierul major Vulpoiu Claudiu a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului (p.m.) Vulpoiu Claudiu i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Craiova, județul Dolj din data de 24.04.2014 și conform H.C.L. nr. 225 din 15.12.2016, o stradă din municipiu îi poartă numele.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *