Pios omagiu sublocotenentului (pm) Florin Bădiceanu

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Florin Bădiceanu

23 februarie 2010

Sergentul-major Bădiceanu Florin a căzut la datorie și fruntașul Zamfir Marian a fost rănit marți, 23 februarie, în Afganistan.
Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 05.00 (ora României), la aproximativ 3 km nord-est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagrației, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuați de urgență pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.
Pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofițerul, promoție 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era căsătorit și tată al unui copil.

În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major Bădiceanu Florin a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României ” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem).
De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului  (p.m.) Bădiceanu Florin, i s-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Budeasa, județul Argeș, în baza H.C.L. nr. 23  din data de 24.10.2010, iar o alee din Comuna Budeasa, Județul Argeș îi poartă numele în baza H.C.L. nr. 46 din 23.10.2013.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *