Pios omagiu sublocotenentului (pm) Mădălin Stoica

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Mădălin Stoica

10 august 1977 – 15 septembrie 2017

Militarul a căzut la datorie în data de 15 septembrie 2017, în urma unui atac executat asupra patrulei din care făcea parte, în regiunea Kandahar din Afganistan.

A fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul manifestate sub culorile drapelului naţional, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operaţii din Afganistan.

În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem, sublocotenentului (p.m.) Stoica Mădălin, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al Comunei Ulmeni, județul Buzău, din 26.10.2017 și ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Buzău, județul Buzău din 27.10.2017 iar prin  H.C.L. nr. 14 din 29.01.2018 o stradă din municipiu îi poartă numele.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *