Primii bani europeni pentru C.R.R.V

Primii bani europeni pentru C.R.R.V

     Cel mai important obiectiv pentru Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” continuă să fie realizarea primului Centru de Refacerea și Recuperare pentru Veterani din România şi cel mai mare din Europa de Est, unde să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie toţi veteranii din teatrele de operații, împreună cu familiile lor, precum și văduvele și copiilor celor căzuți în misiunile exercitate pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu.

      Ne-am lovit de atâtea obstacole, încât ne-am ambiționat mai tare să ne continuăm cu și mai mare responsabilitate, determinare și perseverență ceea ce ne-am propus. Astfel că, grație ultimelor demersuri întrepinse, a vizitei din partea Guvernului, a grupurilor de lucru de la Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Fondurilor Europene, rezultatele mult așteptate au început să apară.

     Chiar dacă mesajele unora erau îndreptate pentru a ne pierde încrederea în promisiunile primite, iată că dorința noastră a fost mai puternică, iar obiectivul, pe care mulți îl considerau doar un vis, se va transforma curând în realitate.

      Proiectul centrului medical, dedicat tratării veteranilor, este structurat pe două etape, iar prima etapă a acestuia presupune investirea în primul corp, care va avea cabinete specializate în traumatologie, ortopedie, neurologie, kinetoterapie, psiho-psihiatrie, medicină internă, cardiologie, imagistică, cu dotări medicale specifice. Pentru toate acestea, într-o zi cu dublă semnificație, pe de-o parte sărbătoarea creștină a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul, precum și Ziua Aviației Române, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat alocarea unei sume de 50 de milioane de euro, fiind cuprinși în bugetul fondurilor europene, care va urma să fie implementată în demararea lucrărilor necesare, la dotarea centrului medical, precum și pentru cheltuielile de întreținere și susținere a salariilor viitoarelor locuri de muncă.

      Noi continuăm să credem în munca și obiectivele noastre, de aceea, încercăm prin acțiunile pe care le demarăm să întărim convingerea și încrederea celor pe care îi reprezentăm și să ne stabilim ținte înalte.

      Împreună vom reuși! Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *