Protocol de parteneriat cu Stațiunea Balneoclimaterică și Recuperare Medicală – BĂLȚĂTEȘTI, până la deschiderea CRRV

Protocol de parteneriat cu Stațiunea Balneoclimaterică și Recuperare Medicală – BĂLȚĂTEȘTI, până la deschiderea CRRV

Nu putem rămâne nepăsători la suferința și durerea trupului și sufletului veteranilor români, astfel că până când aceștia se pot bucura și pot beneficia de serviciile, atât de dorite, de la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani, A.M.V.V.D. a încheiat un prețios protocol de colaborare cu Stațiunea Balneoclimaterică și Recuperare Medicală de la Bălțătești, situat între orașele Piatra Neamț și Târgu Neamț.
Cu nenumărate puncte de atracție turistică în zonă și facilitățile bazei de tratament a sanatoriului membrii AMVVD pot îmbina recuperarea medicală cu relaxarea prin vizitarea unor prețioase obiective turistice. Dintre ele am aminti: Muzeul de Ştiinţe Naturale, Casa memorială Calistrat Hogaş, Fondul documentar Gh. T. Kirileanu, Cetatea dacică Bâtca Doamnei, Curtea Domnească, Biserica şi Turnul cu ceas ctitorite de Ştefan cel Mare (1498- 1499) , Cetatea Neamţ, Casa Ion Creangă, Casa Veronica Micle, Şcoala Domnească. Mânăstirile Horaiţa, Bistriţa, Pângăraţi, Bicaz, Văratic, Agapia din Vale, Neamţ, Secu, Sihăstria și Durău. Și cu siguranță, mai pot fi descoperite și altele.
Și dacă ne gândim că în unitatea din Bățătești există în structură un cabinet de gardă pentru acordarea primului ajutor în caz de urgenţă medico-chirurgicală şi un punct farmaceutic, plus baza de tratament putem spune că avem ocazia a îmbina necesitatea tratării afecțiunilor medicale cu relaxarea.
Amintim faptul că, toate cabinetele din cadrul complexului de tratament sunt dotate cu aparatură medicală modernă și performantă, unele de ultimă generație care ne oferă posibilitatea ameliorării afecținilor lăsate pe trup în urma diverselor misiuni. Afecțiuni ce pot fi:
•afecţiuni ale aparatului locomotor •afecţiuni reumatismale degenerative şi inflamatorii cronice (spondilită anchilozantă, artropatie psoriazică)
• afecţiuni disco-radiculare (lombosciatică, discopatii lombare, recuperare post hernii de disc operate)
•artroze (cuxartroză, gonartroză, artrozele mâinilor, artroze proximale tip Bouchard, artroze distale tip Heberden, toate stările preartrozice cu diverse localizări)
•sechele post-traumatice,sechele musculare: atrofii, hipotrofii, contracturi, retracturi
•leziuni de nervi periferici
•sechele vasculo-trofice: tromboflebite, algoneuro-distrofii, limfedem
•sechele articulare: redori, anchiloze
• afecţiuni ginecologice în stări hipo-reactive: procese metroanexiale, insuficienţe funcţionale minore neuroendocrine, sterilitate, deviaţii şi deplasări uterine, dischinezii hipotone, laxitate ligamentară, frigiditate
•afecţiuni ginecologice în stări hiper-reactive: tulburări de pubertate şi menopauză, stări de convalescenţă, metroanexite cronice;
•afecţiuni neurologice periferice: paralizii, polinevrite, poliradiculopatii sechelare, sindrom „coada de cal”;
•afecţiuni ale sistemului nervos central: sindrom hemiplegic, sindrom paraplegic; afecţiuni cronice ale aparatului respirator: bronşite, astm
•afecţiuni asociate: boli vasculare, dermatologice, profesionale, endocrine, respiratorii cronice, ginecologice cronice, digestive cronice şi nevroze
•surmenaj fizic şi intelectual, stări de convalescenţă, anemii, rahitism, debilitate, astenie, tulburări de somn şi de creştere, enuresis nocturn, afecţiuni ale căilor respiratorii.
De asemenea, puteți beneficia, la prețuri extrem de avantajoase, de următoarele servicii medicale balneofizioterapeutice şi de recuperare medicale:
– proceduri de hidrokinetoterapie în bazin
-kinetoterapie la sală
-saună finlandeză
-electroterapie şi câmpuri electromagnetice
-laserterapie
-acupunctură şi electroacupunctură -aerosoli
-proceduri de balneaţie externă (apă minerală clorurosodică şi nămol de sediment).
Având în vedere nivelul ridicat de dotare al centrului medical, nivelul de pregătire, de dedicare și profesionalism al personalului care este la fel de înalt putem spune că, până la deschiderea CRRV-AMVVD avem un loc unde să ne putem trata, aici, acasă, împreună cu însoțitorii, fără a ma fi nevoiți să ducem această recuperare de unii singuri, departe de casă.

Fiecare protocol de colaborare, care completează lista deja deschisă, ne întărește convingerea că munca pe care o ducem pentru membrii noștri, nu este una în zadar.

ÎMPREUNĂ SUSȚINEM VETERANII!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *