Un comandant de brigadă, pentru susținerea veteranilor din teatrele de operații

Un comandant de brigadă, pentru susținerea veteranilor din teatrele de operații

Astăzi, 17 aprilie 2018, o  delegație a Asociației Veteranilor și Veteranilor cu dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, formată din domnii Marius Apostol – președintele AMVVD, Dan Cosma – prim-vicepreședinte și Marian Mutu -secretar, au participat la o întâlnire cu militarii Brigăzii 30 Gardă și Protocol ,,Mihai Viteazul”.

În cadrul întrunirii, au fost discutate aspecte privind proiectul Centrului de Recuperare pentru veteranii din Teatrele de Operații, modificările și completările ulterioare la Legea Veteranilor, drepturile și facilitățile acordate membrilor AMVVD (locuri de parcare, energei electrică etc).

Și tot astăzi, colonelul Bogdan Cernat, comandantul Brigăzii 30 Gardă și Protocol ,,Mihai Viteazul” în rândurile Asociației Veteranilor și Veteranilor cu dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”. Cu toate că nu este veteran al Teatrelor de Operații, domnul colonel a vrut să fie alături de noi și să ajute militarii care au luptat pentru patrie departe de casă.

Crescut în sânul brigăzii pe care o comandă, Colonelul Bogdan Cernat a absolvit Liceul Militar ,,Dimitrie Cantemir” Breaza (promoția 1988), Școala ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu (arma infanterie, 1991), Facultatea Națională de Apărare ,,Carol I”  și s-a specializat la Army War College – Carlisle, Pennsylvania, SUA.

Brigada 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” este o unitate emblematică a Armatei României ce are ca atribuții executarea de ceremonii și onoruri militare la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării Naţionale, precum şi alte activităţi de reprezentare în ţară şi străinătate, asigurarea pazei permanente la Mormântul Ostaşului Necunoscut precum si asigurarea pazei unor obiective aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Mulțumim că ați venit alături de noi, Domnule Comandant.

Onoare și respect! Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *