Un nou pas spre rezolvarea inechității față de militarii disponibilizați din motive neimputabile lor

Un nou pas spre rezolvarea inechității față de militarii disponibilizați din motive neimputabile lor


Proiectul PL-x nr. 386/2019 initiat de domnul Deputat Florin-Claudiu Roman a trecut marți -10.03.2020 de Comisia de Apărare cu vot favorabil, urmând ca în timp scurt să se întrunească cele două comisii (Comisia de Apărare și Comisia de Muncă), pentru întocmirea raportului comun care va fi înaintat în plenul Camerei Deputaților.

Pe această cale dorim să multumim tuturor membrilor celor două comisii și a celorlalte persoane implicate care au susținut demersul nostru și care au înțeles că prin completarea art.21 din Legea 223/2015 cu un nou alineat se va reglementa și elimina situația de inechitate (discriminare) dintre militarii în activitate și cei în rezervă, disponibilizați din motive neimputabile lor.

Totodată, ținem să mulțumim, în mod special, domnului Mocioalcă Ion – Președintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, domnului deputat Adrian Solomon – Preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, precum și domnului Deputat Lupescu Dumitru, care au înțeles necesitatea acestui proiect și ne-au sprijinit necondiționat în toate demersurile noastre si ne-au susținut în eliminarea acestei discriminări.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir va susține în continuare până la concretizarea acestui demers prin aprobarea modificări legii 223/2015.


ÎMPREUNĂ SUSȚINEM MILITARII, INDIFERENT DE GRAD ȘI FUNCȚIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *