UN VETERAN ÎNTRE VETERANI. GENERALUL DE BRIGADĂ (R) MARIUS DUMITRU CRĂCIUN, MEMBRU AL AMVVD

UN VETERAN ÎNTRE VETERANI. GENERALUL DE BRIGADĂ (R) MARIUS DUMITRU CRĂCIUN, MEMBRU AL AMVVD

La invitația Prim Vice-Preşedintelui AMVVD, colonel (r) Dan Cosma, astăzi, 13 aprilie, zi de mare sărbătoare creștină (Izvorul Tămăduirii), generalul de brigadă (r) dr. Marius Dumitru Crăciun ne-a făcut onoarea de a intra în rândurile Asociației Veteranilor şi Veteranilor cu dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.

Fost comandant al componentei Forţei Speciale din cadrul Direcţiei Informaţii Militare, generalul de brigadă (r) dr. Marius Dumitru Crăciun face parte dintre militarii proveniţi din categoriile de trupe despre care întotdeauna s-a vorbit cu respect şi a cărui evoluţie a fost legată direct de aviaţia militară – paraşutismul militar. Militar de carieră cu o experienţă profesională impresionantă, generalul de brigadă (r) dr. Marius Dumitru Crăciun este cel care a condus, în ultimii opt ani, Forţele pentru Operaţii Speciale din Armata României, fiind implicat în constituirea, definirea și dezvoltarea acestei structuri militare.

Totodată, generalul de brigadă (r) dr. Marius Dumitru Crăciun este primul ofiţer român care a făcut un curs de specializare în SUA (la Colegiul de Comandă şi Stat Major Kansas), primul ofiţer internaţional de stat major român la Celula de Coordonare a Parteneriatului pentru Pace și şeful echipei observatori militari ONU în Congo. În semn de respect şi apreciere pentru profesionalismul său a primit cele mai înalte distincţii din Armata României, activitatea în domeniul operaţiilor speciale fiind recunoscută şi de cea mai puternică armată din lume, cea a Statelor Unite. Astfel, ataşatul militar al Ambasadei SUA i-a înmânat din partea Secretarului American al Apărării, ,,Legiunea de Merit” în Grad de Ofiţer. La 15 mai 2017, a devenit cetățean de onoare al orașului natal, Fălticeni (județul Suceava).

Ne bucurăm să vă avem printre noi şi vă mulțumim pentru susținere!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

ONOARE ȘI RESPECT, DOMNUL GENERAL!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *