Vești bune pentru soldații și gradații profesioniști

Vești bune pentru soldații și gradații profesioniști

Astăzi, 9 iunie 2021, veștile bune vin pentru soldații și gradații profesioniști.
Vă informam, în luna mai, că A.M.V.V.D a demarat procedurile pentru a elimina anumite neconcordanțe care îi priveau pe soldații și gradații profesioniști. Iată că, nici la 2 săptămâni de la întâlnirea realizată în acest sens, cu reprezentanții ministerului, Ministerul Apărării Naționale a transmis, ca o dovadă a unei colaborări deja consolidate, un punct de vedere cu soluțiile identificate pentru remedierea problemelor semnalate, după cum urmează:

✔️ inițierea unei ordonanțe de urgență pentru completarea prevederilor Legii nr.288/2018, prin care soldații și gradații profesioniști beneficiază de compensație lunară pentru chirie, să poată face plata ratei sau unei fracțiuni din aceasta, pentru un credit imobiliar.

✔️prin aceeași ordonanță de urgență se va completa Legea nr.384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, astfel că cei în rezervă și familiile acestora vor putea beneficia de asistență medicală și de medicamente gratuite.

✔️s-a dispus structurilor de specialitate ale M.Ap.N reanalizarea drepturilor specifice de care beneficiază soldații și gradații profesioniști ambarcați la bordul navelor, precum și cei care participă la misiuni, exerciții desfășurate în afara teritoriului național, urmând a fi prezentate concluziile.

Apreciem promptitudinea și profesionalismul, cu care tratează acest parteneriat, și transmitem aleasa noastră considerație tuturor reprezentanților implicați în acest demers, pentru buna colaborare.


🇷🇴 Împreună suntem mai puternici! 🇷🇴

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *