Veteranii de „astăzi” prezintă onorul veteranilor de „ieri”

Veteranii de „astăzi” prezintă onorul veteranilor de „ieri”

Ne revine datoria de a ne învrednici să îi cinstim pe cei care au luptat, prin propria jertfă, pentru întregirea hotarelor țării. În acest sens, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf.Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” demonstrează reală prețuire pentru cei ce ne-au rămas ca exemple, care prin însăși viața se reflectă istoria, Veteranii de Război.
La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.
29 aprilie a acestui an este chiarJoia Mare. Aflându-ne cu câteva zile înaintea Învierii Domnului, în zi de post, să glăsuim o rugăciune pentru sănătatea și binecuvântarea celor care au apărat fiecare „palmă” de pământ românesc.
Astăzi, mai mult ca oricând, ne îndreptăm gândul către cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum și cei opt din Republica Moldova.
În majoritatea sucursalelor A.M.V.V.D au avut loc acțiuni specifice, prin care am demonstrat, bravilor noștri înaintași, că îi prețuim pentru tot ceea ce au făcut. Nici acum, nici altădată, nu-i vom da uitării!
Noi, veteranii de „astăzi”, rămânem alături de veteranii de „ieri”.

Onoare și respect, veteranilor de război!

Un comentariu

  • Pomenirea Eroilor din neam în neam în veac de veac este chezasia NEUITARII, astfel EROII NU MOR NICIODATĂ!

    Constantin Ioan Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *