Ziua Armatei Române, 25 octombrie

Ziua Armatei Române, 25 octombrie

     Prin Decretul nr.381 din 01.10.1959 s-a stabilit ca Ziua Armatei Române să fie sărbătorită la 25 octombrie a fiecărui an, zi a cărei simbolistică se regăsește în cel de-Al Doilea Război Mondial, în anul 1944, la aceeași dată, când teritoriul național a fost eliberat pe deplin de sub ocupația hortisto – fascistă.

     Cu această ocazie, pentru cei peste 50 000 de militari români răniți sau pierduți pe câmpul de luptă, prin sacrificiul suprem al jertfei pentru țară, ne revine datoria de a-i pomeni și de a le păstra, veșnic, memoria vie.

     Drumul pe care l-a parcurs Armata Română a fost marcat de acțiunile militare ale înaintașilor noștri, pentru care, actualele generații, „luptă” pe timp de pace să păstreze glorioasa imagine, prin realizarea, implicarea și participarea cu determinare și profesionalism în misiunile naționale și internaționale. De aceea, de Ziua Armatei României sunt organizate ceremonii militare și religioase, precum și depuneri de coroane, având centrată atenția pe aceia care au servit sau servesc Patria.

     Toate cele trei categorii de arme ale Armatei Române, Forțele Aeriene, Forțele Tereste și Forțele Navale, sărbătoresc această zi prin activități specifice.

      Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf.Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” va fi prezentă la activitățile organizate în garnizoanele din țară, aducând un omagiu militarilor căzuți la datorie, dar și declarând aprecieri cordiale pentru cei care încă servesc sub tricolor.

    🇷🇴 Vivat! Crescat! Floreat!🇷🇴

     Grafică: Ștefan Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *