Ziua Națională sărbătorită în sucursalele din zona Moldovei

Ziua Națională sărbătorită în sucursalele din zona Moldovei

       Ziua Națională în sucursalele Moldovei a fost sărbătorită într-un mod diferit, care a presupus implicare și determinare, dar mai ales, pasiune. Mânați de iubire de țară au căutat să ofere Zilei Naționale înalta importanță a acesteia și să o marcheze într-un mod inedit.
    Ca evenimentul să se bucure de o continuitate, dar mai ales, să ofere bucuria , împlinirea și frumusețea momentului a fost nevoie de eforturi susținute din partea mai multor oameni.
     Primii pași pentru pregătirea în detaliu a Zilei Naționale au fost făcuți în data de 28 noiembrie, când președintele sucursalei Suceava, Florea Dumitru, alături de Marius Lucian Budeanu și Nicolae Iulian Podariu, membri ai sucursalei Neamț, s-au învrednicit să confecționeze un catarg special la Mănăstirea „Sfânta Cruce”, din Brusturi, județul Neamț, acolo unde se află osemintele a peste 14 000 de militari, dintre care, mai bine de 4 000, militari români căzuți în Cel de-Al Doilea Război Mondial, fapt ce o face cunoscută ca Mănăstirea Eroilor.
     Succesiunea de evenimente dedicate Zilei Naționale a continuat la slujba susținută cu ocazia Sfântului Apostol Andrei, Cel Dintâi Chemat, Ocrotitorul României, prin sfințirea Drapelului Național, care urma să fluture în data de întâi.
      Apogeul evenimentelor a fost cunoscut odată cu sărbătorirea Zilei Naționale prin complexitatea și frumusețea evenimentelor.
     Ziua a început prin intonarea imnului însoțit de arborarea drapelului.
     S-au depus coroane de flori la monumentul aflat în curtea mănăstirii, pentru a-i omagia pe cei care au luptat pentru întregirea granițelor țării, oferind tribut propria viață.
     Cea dintâi zi de iarnă, înnorată și friguroasă, a fost înseninată de vocile grupului de copii din comuna Pîncești, județul Bacău, condus de preotul Marian Gabriel.
     Slujba religioasă și pomenirea eroilor căzuți pe câmpul de luptă a fost oficiată de părintele ieromonah Siluan Antochi, stareț al mănăstirii, precum și de părintele ieromonah Damaschin Pop, de la Schitul Românesc Prodromu, de pe Sfântul Munte Athos.
     La activitatea dedicată Zilei Naționale au onorat cu prezența președinții tuturor sucursalelor AMVVD din Moldova: Bacău, Raul Simion, Vrancea, Marius Barbu, Iași, Cătălin Dobrea, Neamț, Mihai Sumănaru, Botoșani, Sorin Ioan Ciobanu, precum și „gazda” evenimentelor, Dumitru Florea, președintele sucursalei Suceava.
    Celor amintiți mai sus s-au mai alăturat și primarul localității, militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, reprezentanți ai ARPP Bacău.
   Cu acestă ocazie, au transmis într-un glas:
    La mulți ani, România!
    La mulți ani, români!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *