AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Acțiuni, întrajutorări, donații

DISTRIBUIE

Proiecte și acțiuni desfășurate în perioada 2013-2016

1. Proiectul „Bradul de Crăciun”

19.12.2013 Sponsorizare Școala nr. 145 București

Am reușit să aducem o clipă de fericire, pentru puțin timp, unor copii cu destule probleme, pe care Moș Crăciun îi uită mereu.


2.Troița pentru militarii căzuți în teatrele de operații din Afganistan – 02.04.2014 Timișoara

Membrii ASOCIAȚIEI MILITARILOR VETERANI ȘI VETERANILOR CU DIZABILITĂȚI „SFÂNTUL MARE MUCENIC DIMITRIE, IZVORÂTORUL DE MIRau participat și au depus două coroane la dezvelirea Troiței ridicate în cinstea militarilor căzuți în teatrele de operațiuni din Afganistan.
Fondurile necesare au provenit din cotizațiile membrilor asociației.

troita afganistan timisoara

3. Spectacolul „Suflet de erou 1” – 10.10.2014 București

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, cu sprijinul doamnei Rodica Crețu și a postului de televiziune Prima TV, cu purtarea de grija a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din orașul Bragadiru, a organizat în data de 4 octombrie 2014, orele 18:00 la Casa de Cultură a Studenților din București, Spectacolul Caritabil Extraordinar de muzică populară „Suflet de erou”, cu participarea extraordinară a doamnelor Rodica Crețu, Tița Bărbulescu, Elena Merișoreanu, Elena Chițulescu, precum și a echipei actorilor din serialul de comedie „Trăsniți în NATO”.

Evenimentul și-a propus promovarea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități și strângerea de fonduri pentru realizarea Centrului de Recuperare și Refacere a militarilor răniți în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest.

3. Salvarea câinelui – Erou Max – donație 06.12.2014

Câinele antrenat special pentru detectarea dispozitivelor explozive a fost abandonat de Armată după ce s-a îmbolnăvit la datorie. Max a fost adoptat de o iubitoare de animale iar printre primii care au sărit să îl ajute pentru efectuarea tratamentului au fost militarii din Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” (AMVVD). Aceștia au povestit că mulți dintre camarazii lor îi datorează viața ciobănescului german, primul câine de luptă al Armatei Române care a contribuit la misiunile militare din Afganistan.

Acesta a fost antrenat special pentru descoperirea minelor și dispozitivelor explozibile artizanale care ar putea răni sau ucide militari români. A efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” și a Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei”.

Născut în 2009, el a fost dresat și antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roșioară. Ciobănescul german a fost decorat pentru merite în grad de cavaler.

Pentru salvarea lui Max, AMVVD a donat suma de 200 de lei și a făcut demersuri pe lângă MApN pentru modificarea legislației privind animalele de serviciu.