AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

1 noiembrie – 419 ani de la unirea Transilvaniei cu Țara Românească de către domnitorul Mihai Viteazul

DISTRIBUIE

Astăzi 1 noiembrie, rememorăm un eveniment deosebit de important pentru România – 419 ani de la unirea Transilvaniei cu Țara Românească, înfăptuită la Alba Iulia de curajosul voievod Mihai Viteazul (1 Noiembrie 1599). Transilvania intră sub stăpânirea domnului muntean și se deschide calea spre unificarea, pentru prima dată, a tuturor celor trei provincii românesti. Domnitorul, care a reușit să aducă sub stăpânirea sa toate cele trei țări reunite, a fost primul lider din istorie ce a sădit în mentalul colectiv al românilor sămânța idealului de unificare, un ideal pentru care, mai apoi, românii au vărsat mult sânge de-a lungul veacurilor.

Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilități va omagia acest eveniment în data de 11 Noiembrie 2018, când va depune o coroană de flori la mormântul voievodului,  aflat Mânăstirea Dealu.

11 Noiembrie este zi foarte importantă şi prin faptul că sărbătorim ,,Ziua Veteranilor din teatrele de operații”. În acdeastă zi, vă așteptăm cu drag, începînd cu orele 12.oo, la Centrul de Recuperare și Refacere CRRV- AMVVD, situat în comuna Aninoasa, la șase kilometri de nord-vestul localități Tărgoviște! Vă întâmpinăm cu un program artistic, poligon de tir airsoft (pentru copii) organizat de IRON SKY TEAM (OFICIAL) și excepționala fasole la cazan, aşa cum se face în armată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.