AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

30 aprilie- Ziua Logisticii Militare

DISTRIBUIE

La 30 aprilie, Armata României sărbătoreşte Ziua Logisticii Militare, iar anul acesta se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea Direcţiei logistice din Statul Major al Apărării, marcând, totodată, introducerea termenului de logistică militară, ca etichetă pentru planificarea şi executarea mişcării şi aprovizionării trupelor.

Termenul „logistică” a fost utilizat pentru prima oară în domeniul militar, logistica fiind considerat ramura artei războiului care se ocupă de mişcarea şi aprovizionarea trupelor. Conceptul a evoluat din nevoia forțelor militare de a se aproviziona în timpul războaielor. Inițial ea s-a numit intendență. Astfel, acest termen al logisticii, defineşte o practică foarte veche.

Apariţia logisticii militare, aşa cum este ea înţeleasă în zilele noastre, coincide cu apariţia armatelor organizate, cu care diversele naţiuni sau state au încercat să-și impună forţa militară asupra vecinilor. Sunt sapte arme care fac parte din logistică şi toate la un loc contribuie la asigurarea trupelor. Toți aceşti oameni, de la diferite specialități, vor să facă parte din această armă şi fiecare militar din această categorie de personal trebuie să ridice valoarea logisticii. Pentru fiecare în domeniul său de activitate criteriul de bază trebuie sa fie profesionalismul.


Este esenţial să avem logistica potrivită, la momentul potrivit, în locul potrivit şi vă cer în continuare aceeaşi implicare atât în procesul de transformare a Armatei României, cât şi în cel de realizare a interoperabilităţii cu structurile NATO.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” le urează un sincer si călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate și cât mai multe împliniri colegilor logisticieni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.