AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD GALAȚI: Astăzi am primit noi oaspeți din Ucraina

DISTRIBUIE

Sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 9 și 18 ani și sunt o parte dintre membrii lotului de juniori al Ucrainei, la kaiac-canoe.

Cei 17 tineri și doi adulți sunt din regiunile Kiev, Nikolaev, Odesa și Dnipropetrovsk, iar până au ajuns în România au trecut printr-o adevărată provocare. Fiecare dintre ei a fost adus de un părinte la Odesa, locul unde s-au întâlnit cu toți, apoi au plecat spre Orlovka, de unde au trecut în România, pe la Vama Isaccea. Cealaltă jumătate a lotului a reușit să iasă din țară prin vama cu Polonia, dar au stabilit să se revadă peste câteva zile în Portugalia, unde sunt așteptați într-o tabără de antrenament.

Ne spuneau că sunt cu gândul la părinții lor, care au rămas acasă să înfrunte agresorul, dar încearcă să se bucure de orice moment petrecut împreună.

I-am întrebat ce ne pot spune despre antrenorul lor, iar atunci parcă s-au luminat. Bucuroși ne-au spus că sunt antrenați de campionul mondial și dublul campion olimpic (Londra-2012 și Rio de Janeiro-2016), Iurly Cheban, care este în Germania și îi va aștepta în Portugalia, dar în noua lor aventură sunt însoțiți de Andrei, fratele lui Iurly.

Cum au intrat în sediul nostru și-au ales imediat paturile. Am separat fetele de băieți, le-am arătat locurile de joacă ale sălii noastre, le-am oferit conexiunea la internet și leptopuri, să poată comunica cu familia, apoi i-am pus să își aleagă din hainele primite din Spania, de la ALCEBO Consultares, prin intermediul Asociației Voluntarilor Gălățeni. Erau așa de bucuroși de parcă erau într-un mall, la cumpărături, iar noi ne-am bucurat pentru bucuria lor.

Spre seară, după masă, ne-am așezat puțin la povestit. Ne-au spus cum a fost, ce au simțit și ce simt acum și care sunt gândurile lor. Aceasta a fost interacțiunea cu noii noștri prieteni ucraineni, copii care s-au văzut prinși în nebunia adulților.

Încheiem postarea noastră nu înainte de a-i mulțumi Irinei, un voluntar cu sufletul mare, aflată în Vama Isaccea și care s-a dat peste cap să îi ajute și să le găsească un transport către Galați.

Felicitări, Irina, pentru dragostea ta față de semeni!

AMVVD GALAȚI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.