AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

La mulți ani, Poliției Române!

DISTRIBUIE

Acum peste 200 ani, în anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica înmânează agăi Mihăiţă Filipescu, primul drapel al Agiei. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al sărbătorii „Bunei Vestiri”, simbol regăsit pe primul steag al Marii Agii, acesta fiind brodat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Astfel, prinde contur prima structură specializată a statului care exercită atribuţii privind „apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice”

Dragi camarazi, vă declar cu toată simțirea că împărtășim bucuria și emoția sărbătorii dumneavoastră, împreună fiind parte a aceluiași sistem național de apărare a țării și împărțind atât onoarea de a jura sub Drapelul de Luptă legământul de loialitate față de neam și patrie dar și privațiunile serviciului pe care le-am suportat cu tărie.
În această zi de sărbătoare, noi, veteranii T.O. din cadrul „Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” vă urăm sănătate și împliniri în profesia pe care o exercitați cu atâta dăruire în folosul comunității, pentru respectarea și implementarea prevederilor legale.

La mulţi ani Poliției Române!
ONOARE SI RESPECT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.