AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Recunoștință veteranilor de război

DISTRIBUIE

Cu o modestie la fel de mare, precum eroismul de care au dat dovadă, așa au fost primiți, astăzi, militarii Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, de reprezentanți ai Centrul Militar Județean și militari ai Batalionului 812 Infanterie, alături de care și membrii AMVVD – Sucursala Bistriţa au trimis câte un dar în plus veteranilor de război, în cadrul Campaniei ”Recunoștință veteranilor de război” inițiată de Ministerului Apărării Naționale.

Astăzi i-am vizitat pe veteranii de război, Conea Grațian din Mireș, Maftei Burzo din Târlișua, Alexandru Gancean din Uriu, Radu Ioan din Teaca și Runcan Andilina-văduvă de război din Herina.

Misiunea continuă! Însă, celor pe care i-am văzut astăzi le mulțumim că există, pentru a ne spune povestea astfel încât ca ea să nu moară niciodată, și ca peste veacuri să dăinuie parfumul amintirii jertfei pentru țară, a curajul în faptele de arme, şi mireasma amintirii prafului de puşcă şi a pământului însângerat prin care s-a obținut cea mai de preț moștenire pe care avem datoria sacră să o ducem mai departe!

🖋 Zitta-Gabriela Bodea

📸 Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.