AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Veteranul de război Boroianu Gavril sărbătorit la centenar

DISTRIBUIE

Veteran al celui de al doilea război mondial, Boroianu Gavril a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani. Veteranul a luptat pe frontul din Fălticeni fiind incadrat în Regimentul 65 Infanterie și a fost luat prizonier în data de 16 iulie 1941 la Șchiopeni. A purtat haina grea a prizonieratului în Ucraina, Siroskaia, Donbas și Kremlin. 

La multi ani, nea Gavril!

Sărbătorit la Căminul Cultural din Drăgănești, nea Gavril a avut alături familia, prietenii, oficialitățile din comuna Drăgănești, reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități sucursala Neamț dar și prefectul George Lazăr.

Cu fiecare an care trece, supraviețuitorii celui de Al Doilea Război Mondial sunt din ce în ce mai puțini și asta ne obligă la a le acorda atenția pe care o merită, cu atât mai mult cu cât și acum, la peste 80 de ani de la conflagratia mondială, ororile frontului sunt încă vii în conștiința domniilor lor.

Prezentă alături de veteran cu sufletul și prin reprezentanții sucursalei Neamț, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități îi urează un sincer LA MULȚI ANI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Veteranul de război Boroianu Gavril sărbătorit la centenar”