AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

«Ми, AMVVD, тут, щоб допомогти!» – “Noi, AMVVD, suntem aici să ajutăm!”

DISTRIBUIE
Aceste cuvinte le-am învățat de curând. Sunt folosite în fiecare zi și fiecare noapte în Autogara Filaret, acolo unde împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov și Asociația ANAID ajutăm refugiații ucrainieni. Acţionăm alături de Poliţia şi Jandarmeria Capitalei, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov și asociația ANAID. 
În această locație, în care se înregistrează un flux ridicat de refugiați, au fost amplasate corturi pentru acordarea primului ajutor, corturi pentru adăpostirea temporară a persoanelor aflate în tranzit, dar și un cort unde cei care au fugit din calea războilui pot primi ceva de mâncare, un ceai cald sau diverse produse pentru igienă. 
Ajutăm cât putem, și ziua, și noaptea. 
Împreună cu translatorii, poliția și Jandarmeria ajutăm în preluarea refugiaților și cazarea acestora în centrele stabilite la nivelul municipiului București și al județului Ilfov, în colectarea și transportarea ajutoarelor.
Și acest lucru se întâmplă la nivel național. Toate sucursalele noastre s-au mobilizat și lucrează pentru a șterge, măcar pentru o clipă, lacrima, teama și deznădejdea celor care într-o zi de la sfărșitul lunii februarie s-au trezit față în față cu ororile războiului, cu frica zilei de mâine, cu teama vieții și a viitorului copilului. Printre lacrimi și suspine, printre mâini tremurânde care apucă paharul de ceai cald oferit sau sandwich-ul oferit de voluntari, mulțumirea celor care stau să ajute este când vad un zâmbet și binecunoscutul cuvânt „Спасибі” - multumesc. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 gânduri despre “«Ми, AMVVD, тут, щоб допомогти!» – “Noi, AMVVD, suntem aici să ajutăm!””