AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenentului (pm) – Cătălin Ionel Marinescu

DISTRIBUIE

Pios omagiu sublocotenentului (pm) – Catalin Ionel Marinescu

1983 – 10 mai 2011

Caporalul Cătălin Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab”, a căzut la datorie in Provincia Zabul, din Afganistan. La data de 10 mai 2011, în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor.
În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operațiuni din Afganistan, în care și-a sacrificat viața, caporalul a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război (post-mortem).


De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Cătălin-Ionel Marinescu i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al municipiului Craiova, județul Dolj din 2011, iar o stradă din același municipiu îi poartă numele conform H.C.L. nr. 225 din 15.12.2011.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 gânduri despre “Pios omagiu sublocotenentului (pm) – Cătălin Ionel Marinescu”