AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD ALBA: Veteranul de război Gheorghe MOGA a trecut la cele veșnice

DISTRIBUIE

Astăzi am participat la funeraliile veteranului de război Gheorghe MOGA care a trecut la cele veșnice în data de 19.03.2022 la vârsta de 99 de ani. Acesta a fost înmormântat astăzi în municipiul Sebeș cu onoruri militare.

Garda de onoare a fost asigurata de militari din garnizoana Sebes.

„Maiorul (rtr.) Gheorghe MOGA s-a născut la 09.03.1923 în localitatea Ghirbom, iar la vârsta de 21 ani, la 22.05.1944 a fost încorporat la Alba Iulia la cavalerie. Instrucția de bază o face la Sebeș ca cercetaș. Participă la campania din cel de-Al Doilea Război Mondial și ajunge cu frontul până la Praga, în Cehoslovacia. În 1946 este lăsat la vatră și se întoarce acasă unde se confruntă cu sărăcia și greutățile acelor vremuri.” Figura și personalitatea luminoasă a distinsului veteran a fost evocată în alocuțiunile rostite de către domnul Dorin NISTOR, primarul municipiului Sebeș și de către col. (rtr) Nicolae PANDURU – presedintele ANCMRR Alba.

Din păcate promisiunea pe care i-am făcut-o în urmă cu două săptămâni la aniversarea zilei dumnealui de naștere că vom fi împreună la împlinirea centenarului de viață nu o să o putem onora.
Drum lin, brav veteran!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.