AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – CD efectuează vizite în teritoriu

DISTRIBUIE

Începând cu data de 22.04.2024, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, domnul Marius Apostol, împreună cu o echipă a consiliului director formată din vicepreședinții coordonatori, domnul Bujor Viorel și domnul Cristian Guștere, reia întâlnirile cu membrii și susținătorii AMVVD la sucursalele din teritoriu. Obiectivul principal al vizitelor echipei consiliului director al AMVVD este acela de a prezenta, în mod direct și transparent, realizările obținute pe linia îmbunătățirii calității vieții, prioritățile pe termen scurt și mediu, dar și pentru a răspunde la întrebările celor pe care cu onoare îi reprezentăm pe timpul consultărilor cu decidenții politici.
Efortul principal al AMVVD este acela de a asigura atât introducerea în legislație, cât și implementarea unor măsuri menite să aducă satisfacție prin îmbunătățirea calității vieții veteranilor teatrelor de operații, dar și a familiilor acestora și urmașilor celor decedați (orfani sau văduve). Astfel, pe timpul întâlnirilor oficiale desfășurate la cel mai înalt nivel, AMVVD a susținut permanent necesitatea actualizării drepturilor pecuniare atât ale militarilor din serviciul activ, cât și a celor din rezervă și retragere din instituțiile ce compun sistemul AOPSN, obținând anul acesta, succese incontestabile în acest demers.

Prima oprire a echipei consiliului director al AMVVD a fost făcută la Râmnicu Vâlcea, unde s-au întâlnit cu membrii sucursalei, militari activi, în rezervă și retragere, dar și cu cursanți. Întâlnirea a avut loc la sediul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”, unde președintele sucursalei, domnul Negoiescu Florin a expus cu mândrie succesele sucursalei, obținute pentru membrii AMVVD, prin buna conlucrare cu autoritățile locale. Astfel, la propunerea primarului urbei, domnul Mircia Gutău, consiliul local a aprobat ca primăria să susțină costurile sucursalei aferente ceremoniilor militare, totodată accesul gratuit în spațiile sportive ale primăriei, dar și transportul public este asigurat în mod gratuit pentru veteranii TO. Dar lucrurile nu se opresc aici la Râmnicu Vâlcea, deoarece sunt în progres demersuri pentru oficializarea altor proiecte privind asigurarea locurilor de veci gratuite, acordarea titlului de cetățean de onoare primului erou al teatrelor de operații, slt. pm Remus Brânzan, iar la propunerea președintelui AMVVD, Marius Apostol, domnul primar va iniția și procedura pentru ca o stradă din localitate să poarte numele eroului local care a plătit tributul suprem în misiune externă, pentru România.
Nu este de mirare că președintele Marius Apostol a acordat pe tărâmuri vâlcene două plachete de onoare pentru contribuția adusă în sprijinul AMVVD, a veteranilor TO. Astfel, una a fost oferită primarului vâlcean, domnul Mircia Gutău și este de prisos să mai menționăm motivele.
O a doua plachetă a fost oferită domnului Prioteasa Tiberiu Ionuț, om de afaceri, fiu de veteran și membru AMVVD, care sprijină sucursala locală ori de câte ori poate, atât financiar, cât și prin promovarea imaginii noastre în societate.
La rândul său, domnul Marius Apostol a făcut un scurt bilanț al activităților AMVVD, făcând referire la următoarele subiecte: succesele obținute de AMVVD în urma discuțiilor cu decidenții politici, pentru rezolvarea problemelor veteranilor TO; realizările noastre pe anul 2024; facilitățile obținute pentru membrii AMVVD care sunt publicate și pe site-ul nostru www.amvvd.ro ; începerea lucrărilor la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de lângă Târgoviște; accesul prioritar în Spitalul Militar Central.

Ziua de astăzi a continuat cu următoarea oprire la Curtea de Argeș, unde echipa CD al AMVVD s-a întâlnit cu veteranii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, militari activi sau în rezervă.
Aici, președintele sucursalei, domnul Catană Petre, a prezentat bilanțul activităților desfășurate. Președintele AMVVD, domnul Marius Apostol, a prezentat și aici concluziile eforturilor depuse de AMVVD în anul 2024, cu satisfacțiile, nemulțumirile, dar și măsurile ce se vor lua pentru obținerea rezultatelor așteptate.

„Anul 2024, a început în forță, cu ambiții mari, resurse limitate, dar devotamentul nostru pentru cei pe care-i reprezentăm ne-a dat puterea să învingem opreliștile.
Obținerea, prin Ordonanță de Urgență, a dreptului de indexare a indemnizației de VTO pentru întreg personalul din SAOPSN, activ, în rezervă sau retragere, au demonstrat forța și unitatea de care suntem capabili pentru realizarea obiectivelor noastre, pentru că toate succesele au fost realizate împreună cu fiecare membru AMVVD. AMVVD este un brand prin realizări și este o forță prin fiecare membru al său și numai împreună vom reuși.
Mulțumesc tuturor membrilor și susținătorilor noștri pentru sprijinul și energia pe care ne-au transmis-o, ei fiind barometrul realizărilor noastre, mândria noastră de a ne fi îndeplinit promisiunile.
Cu ocazia sărbătorilor Pascale care se apropie, vă îndemn să petreceți cu cei dragi, așa cum am moștenit tradițiile, pe care să putem să le transmitem și noi urmașilor noștri.
Sărbători Pascale fericite, tuturor!
Să avem liniște și pace în România!” – președintele AMVVD, domnul Marius APOSTOL, veteran al teatrelor de operații, grav rănit pe timpul unei misiunii.

ONOARE ȘI RESPECT!
Noi suntem veterani și nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.