AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD împreună cu Fundația United Aid au dus ajutoare la Centrul din Păltiniș

DISTRIBUIE

Dis de dimineață la Grupul de sprijin al AMVVD pentru refigiații din Ucraina, coordonat de vicepreședintele sucursalei AMVVD Botoșani Sorin Ioan Ciobanu, a început să sune telefonul. Noi cereri de ajutoare. De la persoane care au fugit din calea războiului până la diverse Asociații și Fundații ne-au cerut sprijinul.

Unul din telefoane a fost de la Fundatia United Aid care a cerut ajutor umanitar pentru Centrul din Păltiniș.

„Cu ajutorul Asociatiei Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) – sucursala Botoșani am reusit până acum să livrăm de mai multe ori donații și provizii pentru Centrul din Păltiniș, provizii ce includ pături, produse de igienă personală variind de la absorbante la geluri de duș, de la pastă de dinți la periute de dinți, mâncare pentru bebeluți, conserve etc.” , a spus Ema Matei, voluntar United Aid.

Echipa formată din Ema Matei, Elizabeth Alex, Richelle Maser, Dustin Jeremy Ross Emilia Matei, George Puiu, Gelu Ivas de la United Aid și vicepreședintele AMVVD – coordonator de zona Moldovei ai pornit spre Centrul de la Păltiniș și vama Răduți Prut pentru a duce ajutoarele umanitare.

A doua echipă, condusă de Sebastian Doboșeru – membru AMVVD Botoșani, a plecat spre Săveni.

A treia echipă, condusă de vicepreședintele AMVVD Botoșani Marius Strugariu a plecat către localitatea Nicșeni, Dorobanți.

O altă echipă, condusă de vicepreședintele AMVVD Botoșani Sorin Ioan Ciobanu, a rămas la depozit pentru a sorta și împărți ajutoarele umanitare conform cererilor primite în decursul zilei.

De mai bine de o lună și jumătate coordonatorul grupului de sprijin al AMVVD pentru refugiații din Ucraina a uitat ce înseamnă o zi de weekend, o zi de odihnă. Întrebat dacă mai poate a răspuns sincer: De la începutul conflictului din Ucraina, am luat atitudine și ne-am concentrat eforturile pe susținerea și ajutorarea refugiaților dar și pe oferirea sprijinului către azile de bătrâni, scoli sau spitale. Am sprijinit peste 14 UAT-uri din județ, în special cele care au constituite centre de refuguati: Bucecea, Vârful Câmpului, Candești, Havârna, Manoleasa, Săveni, Dorohoi, Rădăuți Prut, Avrameni, Păltiniș etc. Am venit în sprijinul unor preoți care se îngrijesc de copii proveniți din medii defavorizate. Am donat medicamente către Spitalul de Pediatrie Botoșani. Am susținut și anumite biserici din Republica Moldova cu materiale, mâncare, combustibil. Este obositor, dar îmi aduce, ne aduce, mulțumire în suflet că am putut și putem să dăm o mână de ajutor oamenilor. Noi veteranii din AMVVD așa am procedat încă de la înființarea asociației și vom continua să venim în ajutorul oamenilor ori de câte ori ne stă în putere. Restul nu mai contează.”

Amintim că, Fundația United Aid a fost înființată în New York la scurt timp după cutremurul devastator din Sri Lanka și de atunci și până în prezent au oferit ajutor umanitar în toate zonele lovite de calamități sau război. O dată cu începerea conflictului armat din Ucraina fundația a trimis constant voluntari in România să ajute refugiații ucraineni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.