AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – ședința CD a lunii mai, cu hotărâri importante

DISTRIBUIE

Marți, 07 mai 2024, la sediul nostru din București, s-a desfășurat ședința lunară a Consiliului Director al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”.
Pe lângă preocupările privind îndeplinirea planului cu principalele activități pe anul acesta și implentarea unor inițiative legislative pentru aducerea indemnizațiilor de veteran TO, a pensiilor militare și a soldelor militarilor la un nivel care să asigure un confort binemeritat veteranilor TO și familiilor lor, membrii prezenţi la lucrările ședinței, au votat ordinea de zi, care a fost aprobată în unanimitate. S-a trecut apoi la discutarea punctelor de pe ordinea de zi, care au necesitat luarea unor hotărâri, astfel:
• analizarea și stabilirea detaliilor organizatorice necesare pentru buna desfășurare a protestului militarilor în rezervă și retragere, ce se va desfășura la data de 09 mai 2024, în fața sediului Ministerului Apărării Naționale;
• analizarea propunerii privind numirea interimară a doamnei Sanda Mihai în funcția de director departament personal;
• analizarea oportunității reînființării sucursalei AMVVD Germania și numirea în funcția de președinte interimar a domnului Gheorghe OLARIU;
• stabilirea detaliilor tehnice pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a festivalului „Young Veterans Fest” (30.08 – 01.09.2024) și a concursului „Pescarul Veteran” – ediția a VIII-a;
•analizarea propunerii de numire în funcția de vicepreședinte coordonator – interimar a domnului Vasile Adrian Cosmin;
• aprobarea cererilor de adeziune și acceptarea de noi membri susținători;
• diverse.

„Dragi veterani TO, văduve și orfani ai eroilor căzuți pe altarul țării, anul 2024 a început în forță, cu ambiții mari, resurse limitate, cu actori sociali și politici care folosesc strategia nedemnă a manipulărilor și intrigilor, dar devotamentul nostru pentru cei pe care-i reprezentăm ne-a dat puterea să învingem multe opreliști. Recent, drepturile noastre legale au fost din nou călcate în picioare prin tertipuri ieftine, motiv pentru care, în cadrul Consiliului Director, s-a hotărât participarea la protestul organizațiilor afiliate la Forumul Structurilor Asociative din SAOPSN, din data de 09 mai, în fața sediului MApN. Ani la rândul am fost evitați de decidentul politic, care s-a eschivat de la acordarea drepturilor normale într-o societate echitabilă. Ani la rândul am îndurat, ne-am luptat cu refuzurile, am bătut la ușile zăvorâte și am pledat prin toate formele pentru obținerea unor condiții de viață normale, dar acum am ajuns la capătul răbdării. Este momentul să ne expunem public îngrijorarea, este momentul să fim solidari și să ne facem auzite cererile în stradă, pentru că ne-am săturat să ne perindăm pe la uși închise și să ne expunem durerea la urechi asurzite de opulența de care se bucură demnitarii atunci când ajung la PUTERE. Pe 09 mai voi fi în fața sediului MApN și, alături de mine, vor fi peste 400 de veterani din toată țara. Aportul fiecăruia este important, prezența voastră masivă alături de mine va da semnalul că suntem o forță, va da semnalul că suntem bărbați și știm să ne apărăm familiile puse la încercare de deciziile nedrepte ale puterii. Noi apărăm drepturile tuturor veteranilor TO din întregul sistem de apărare și siguranță națională, militari activi, în rezervă și retragere, bărbați și femei, văduve și orfani ai eroilor căzuți la datorie pentru respectarea angajamentelor României față de instituțiile internaționale.
Dreptatea în România a mai fost apărată de femei și copii, oare politicul vrea să cunoască din nou puterea celor nedreptățiți, atunci când le-a ajuns cuțitul la os?
Mulțumesc tuturor membrilor și susținătorilor noștri pentru sprijinul și energia ce ne-au transmis-o, ei fiind barometrul eficienței noastre.
Noi suntem VETERANI și nu ne-am uitat niciodată eroii căzuți la datorie, văduvele și nici orfanii fraților noștri care nu mai sunt!” – președintele AMVVD, domnul Marius APOSTOL, veteran al teatrelor de operații, grav rănit pe timpul unei misiunii.

ONOARE ȘI RESPECT!
NOI SUNTEM VETERANII ȘI NU LĂSĂM PE NIMENI ÎN URMĂ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.