AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Clubul Veteranilor îşi deschide porţile în data de 10.06.2023

DISTRIBUIE

În sistemul militar organizarea cluburilor este o obișnuință. Avem clubul ofițerilor, clubul subofițerilor, avem chiar și cluburi sportive militare, dar până acum nimeni nu s-a gândit să înființeze un „Clubul al Veteranilor”. Astfel, la propunerea președintelui, domnul Marius Apostol, consiliul director al AMVVD a analizat argumentele bine fundamentate și a aprobat constituirea unui astfel de club pe lângă „Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani” situat lângă Mănăstirea Dealu, Aninoasa (C.R.R.V. – AMVVD), care să ofere posibilitatea organizării evenimentelor importante din viața lor, atât pentru seniorii veterani, dar și pentru mai tinerii noștri camarazi.

Pe lângă spațiile de cazare și sălile de evenimente, atât veteranii, cât și toți oaspeții noștri vor putea să-și desfete gusturile culinare cu meniuri la alegere, dar mai ales cu specialitățile casei: ciorba veteranului, tochitura veteranului, desertul veteranului, toate preparate cu drag de bucătarii noștri, din ingrediente alese și așezate cu grijă în forme îmbietoare.
Ei, dragii noștri veterani și oaspeți de ocazie, vă facem cunoscut că un mare eveniment se apropie. În data de 10 Iunie a.c., ora 11, inaugurăm deschiderea oficială a „Clubului Veteranilor”, situat pe str. Aleea Mănăstirea Dealu, nr. 99, comuna Aninoasa. După luni de eforturi și investiții, Clubul Veteranilor este gata să-și primească oaspeții. Vor fi prezenți la festivitate, dar mai ales pentru a degusta bucatele atent gătite și servite cu multă dragoste, președinții de sucursale AMVVD și oaspeți dragi din toată țara. Președintele sucursalei AMVVD Mehedinți, Petre Neagu, însoțit de 30 copii și 20 de părinți, va parcurge peste 300 km, pentru a servi masa la Clubul Veteranilor și pentru a vizita Muzeul Veteranilor, dar și Mănăstirea Dealu. Această locație frumoasă este încărcată cu emoție și istorie. Regele Mihai a învățat la fostul Liceu Militar, situat pe locul unde în prezent se înalță semeț ceea ce va fi în curând „Centrul de Refacere și Recuperare pentru Veterani”.
De asemenea, Clubul Veteranilor se găsește aproape de suflete creștine, lângă Mănăstirea Dealu, acolo unde este depus spre veșnicie „Capul lui Mihai Viteazul”, spre a-i fi loc de odihnă.

Este pentru prima dată în România, când o instituție asociativă de anvergură, așa cum este AMVVD, propune și realizează un astfel de proiect ambițios. Acest proiect a fost mai ușor de realizat cu suportul unor oameni de suflet care au pus mâna pe unelte și s-au apucat de treabă, dar trebuie să menționăm sprijinul pentru veterani pe care personalul băncii EximBank l-a acordat fără întârziere.

„Prin proiectele noastre, noi veteranii oferim societății civile puterea exemplului, fiind permanent aproape de persoanele instituționalizate în centre sociale (copii și mame abuzate), de veteranii aflați în dificultate (oferind spații de cazare gratuite), păstrând mereu vie tradiția militară și memoria înaintașilor prin muzeele veteranilor înființate în cadrul sucursalelor, iar acum, prin înființarea „Clubului Veteranilor” preluăm și sarcina organizării evenimentelor importante din viața celor care au pus mai presus de toate patria.

Spațiul „Clubului Veteranilor” este generos și ofertant, fiind pretabil organizării de evenimente, dar și ca spații de cazare.
Acum cei care poartă pe umerii lor tociți de vreme, grijile și preocupările covârșitoare pe timpul misiunilor, în poligoane, pe teritoriul național sau în afara granițelor, vor primi sprijinul necesar, ei putând continua să se dedice în totalitate misiunilor primite. Veteranii au pus mai presus de toate țara pe care servit-o cu suferință, preț de sânge și unii chiar cu viața. Merită un loc al lor unde să se întâlnească și să-și depene amintiri celor ce vor să le asculte.
Inaugurarea Clubului Veteranilor va fi în data de 10 iunie 2023, ora 11:00. Vă invităm pe toți să fiți alături de noi” – Marius Apostol, președintele AMVVD, veteran rănit pe timpul misiunii în teatrul de operații din Afganistan.

Veteranii au o poveste de transmis către eternitate prin Clubul Veteranilor!
Împreună suntem puternici!
Împreună suntem AMVVD!

Partener al AMVVD pentru finalizare proiectului EximBank – Exim Banca Românească.
EximBank susține Veteranii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Clubul Veteranilor îşi deschide porţile în data de 10.06.2023”