AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Anunț umanitar de întrajutorare

DISTRIBUIE

Cu bucurie în suflete și cu o mare dorință de a face bine, membrii Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități “Sf. Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” pornesc adesea spre diferite centre unde copilași abandonați și mame abuzate și-au găsit adăpost.
Unul dintre aceste locuri sfinte este oblăduit de parohia Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica-Prodromița, din Roșiori de Vede, coordonat de Departamentul de Asistență Socială al Mitropoliei Alexandriei și Teleormanunului unde am poposit și noi cu daruri pentru cei mai puțin favorizați de soartă.
Aici am aflat că din cauza trecerii timpului acoperișul bisericuței unde copilașii din Centrul Teritorial de Protecție a Copilului de Tip Familial își spuneau rugăciunile fierbinți, s-a deteriorat necesitând lucrări de reabilitare. Aceste lucrări au fost săvârșite de constructor, dar banii pe care micuța bisericuță îi drămuiește între cheltuielile curente și întreținerea copilașilor, nu sunt suficienți pentru a acoperi costul lucrărilor de învelire a acoperișului.
Părintele Gabriel, binecunoscut în lumea moto drept duhovnicul care îmblânzește cu bunătatea sa nu doar sufletele oamenilor cu, ci și vehiculul pe două roți cu care se deplasează în locurile unde este de trebuință, ne expune situația: „În urma degradării accentuate a acoperișului original făcut din șindrilă, acesta a fost înlocuit cu o învelitoare de tabla de cupru, operație în urma căreia, au rămas cheltuieli neacoperite. La Bisericuță și copiii centrului, dl Marius Apostol, AMVVD și prietenii noștri motocicliști au avut acțiuni de binefacere, în vara anului trecut oferind chiar și o tabără la Clubul Veteranilor din Târgoviște, pt 21 de copii.”
Cei mai necăjiți dintre copii, sunt cei rămași singuri pe lume și noi nu putem întârzia un gest de bunăvoință și pioșenie pentru a oferi acestor copilași locul de care au nevoie pentru îngrijirea și tămăduirea spiritului.
În acest context, trebuie să oferim acestor copii șansa să crească într-un mediu mai prietenos și mai cald, mai aproape de ceea ce știm că înseamnă o familie.
„Un interes sporit l-am acordat copiilor și tinerilor din medii de risc, care au nevoie de suport pentru integrare socială optimă, pentru a accede la educație și pentru a combate fenomene precum absenteismul și abandonul școlar, delicvența juvenilă și șomajul, care pun nu doar viața lor în pericol, ci și pe cea a comunității” – ne-a spus cel pentru care binele altora și sacrificiul personal este un mod de viață, președintele AMVVD, Marius Apostol.
Dragii noștri, vă propunem ca în această lună de început de vară să ajutăm la ușurarea poverii datoriilor ce apasă pe umerii părintelui Gabriel, parohul acestei mici dar ambițioase parohii și să donăm suma care ne face fericiți și care aduce cu siguranță ușurarea în sufletele copilașilor care nu trebuie să poarte grija lipsurilor zilei de mâine.
Cei care doresc pot folosi detaliile de mai jos pentru a oferi prin donații, sprijinul atât de necesar:

  • Beneficiar: parohia Sfântul Calinic de la Cernica, Str. Republicii 31, Roșiori de Vede, Teleorman,
  • Cont IBAN: RO64RNCB 0246011579400001 – – – Deschis la banca: BCR

Noi suntem veteranii!
Veteranii nu lasă pe nimeni în urmă!
AMVVD este peste tot!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Anunț umanitar de întrajutorare”