AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Cu mic cu mare, ne mărim în țară și peste hotare!

DISTRIBUIE

În anul 2013, la inițiativa unuia dintre militarii veterani ai teatrelor de operații, Marius Apostol, lua ființă Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.), cu scopul declarat de a acorda sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale deosebite.

Deși, la început, am fost priviți cu suspiciune, prin Centrul de recuperare și refacere atât a veteranilor și veteranilor cu dizabilități, cât și a văduvelor și copiilor orfani a militarilor care au fost în teatrele de operații, îmi doresc să realizăm ceva care să dureze în timp, pe termen mediu şi lung, nu doar pentru prezent. Dacă am reuşit ca de la un vis să ajungă la realitatea de azi, sper că vom reuși. Vrem să asigurăm condiţii de nivel ridicat, ca în multe clinici private și ca în locații de acest gen din străinătate. Îmi doresc foarte mult să reușim, să avem la noi acasă condiţii moderne de tratament şi recuperare, declara în presă președintele asociației Marius Apostol în urmă cu câțiva ani.

La opt ani de la constituire, mulțumită seriozității de care s-a dat dovadă, mulți oameni s-au alăturat asociației. Au fost zile, luni, ani de muncă continuă, de schimbări legislative, de înființări de sucursale, de activități cu mare impact în societate, de dezvoltare profesională și spirituală.

Cu muncă continuă și seriozitate, asociația a atins cifra de 45.500 de membri în 41 de sucursale la nivel național și 5 în diaspora, un total de 46 de sucursale. Voluntari care muncesc pentru a putea oferi un plus de valoare societății.

Prin promovarea spiritului de solidaritate umană precum și a coeziunii de grup, asociația a reușit să adune membrii din toate categoriile sociale reușind astfel să promoveze ideea de implicare, responsabilitate și voluntariat.

Implicarea în elaborarea proiectelor de acte normative, promovarea ideii de cunoaștere și respectare a drepturilor omului, întreținerea de relații cordiale cu structurile legislative și administrația locală și centrală dar și cu structuri din sfera audio-vizualului au făcut din Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (A.M.V.V.D.) principalul vector de promovare a virtuților și calităților militarilor români și nu numai.

Astfel, de la schimbări legislative la ajutoare umanitare, membrii A.M.V.V.D. lucrează necontenit pentru schimbări în bine, pentru speranță și iubire față de neam.

Cu mii de activități de la înființare și până în prezent FAMILIA A.M.V.V.D. are mereu aceeași deviză: ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.