AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Delegația AMVVD s-a întâlnit astăzi cu delegația Uniunii Asociațiilor de ofițeri din Croația

DISTRIBUIE

Membrii delegației AMVVD împreună cu generalul de brigadă (rtd.) Branko Gačak, președintele Uniunii Asociaților de ofițeri din Croația (HČZ-ZU) și mr. (ret.) Mladen Lalić, secretarul general au discutat despre voluntariat, veterani, promovarea valorilor militare și necesitatea tratamentelor pentru veteranii ce au rămas cu sechele după ce au luptat sub drapelul patriei lor.

În urma discuțiilor purtate, au stabilit de comun acord ca, anul viitor AMVVD să primească vizita oficială a unei delegații formate din reprezentanți ai Hrvatski časnički zbor, Ministerului Veteranilor și a Asociației Veteranilor din Croația.

Amintim că, Hrvatski časnički zbor (n.n.- Corpul ofițerilor croați) este cea mai veche asociație a veteranilor din Croația, înființată în 1991, așa că anul acesta își sărbătorește și 30 de ani.

Hrvatski časnički zbor, acționează ca o asociație profesională, reunește aproximativ 7.000 de ofițeri de rezervă și pensionari și subofițeri ai armatei croate.  Funcționează ca o comunitate voluntară, profesională, nepartizană de asociații.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.