AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Vizita delegației AMVVD la Opća i veteranska bolnica „Hrvatski Ponos” Knin

DISTRIBUIE

Delegația AMVVD a ajuns la Opća i veteranska bolnica „Hrvatski Ponos” Knin (n.n. – Spitalul de medicină generală și recuperare pentru civili și pentru veterani „Mândria Croată” Knin) schimbul de experiență, pentru a vedea și discuta cu personal calificat, pentru a acumula diverse informații utile în vederea punerii în practică la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani (C.R.R.V.) de lângă Mănăstirea Dealu din Aninoasa, un centru indispensabil pentru militarii români.

Întâmpinați de managerul general al clinicii, un fost medic militar, ofițer al Armatei Croate, director al OVB Knin, Dr. med. Tatijana Šipalo Lilić, membrii delegației s-au interesat despre drepturile veteranilor și sistemul de tratare în „Hrvatski Ponos” Knin.

În urma discuțiilor au înțeles că, atât veteranii din Croația, cât și familiile acestora au întâietate și se pot trata gratuit.

Au primit bani prin fonduri pentru funcții descentralizate pentru instituțiile de sănătate în valoare de 1.000.000,00 HRK și au achiziționat aparatură și paturi pentru pacienți, în caz de nevoie de terapie fizică internată, precum și de necesitatea tratamentului intern și a tratamentului veteranilor și veteranilor cu dizabilități.

Asistente medicale ale spitalului au fost numite să se coordoneze cu asociațiile de veterani, activitatea privind necesitățile veteranilor.

Astfel, cu ajutorul Ministerului Sănătății și al Ministerului Veteranilor, un minister separat de cel al Apărării, Opća i veteranska bolnica „Hrvatski Ponos” Knin a fost și este ajutat permanent pentru tratarea la un standard cât mai înalt veteranilor și familiilor acestora, chiar dacă-i gratuit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.