AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Discuții între reprezentanții AMVVD și ministrul Apărării Naționale pe tema perfecționării legislației cu privire la meritele veteranilor din teatrele de operații

DISTRIBUIE
Reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” s-au întâlnit astăzi, 11 octombrie 2018, cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor, pentru o serie de discuții referitoare la noul proiect al Legii veteranilor din teatrele de operații ce a fost finalizat și va fi promovat spre adoptare. După întâlnirea cu delegația AMVVD, condusă de președintele acesteia, Marius Apostol, ministrul Apărării Naționale a apreciat poziția și determinarea asociației noastre în ceea ce privește susținerea veteranilor din teatrele de operații.

,,A fost o plăcere, ca întotdeauna, să mă reîntâlnesc cu reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, pentru a discuta despre problemele curente ale militarilor participanți la acțiuni în afara granițelor țării și despre perfecționarea legislației care reglementează formele de recunoaștere a meritelor acestora de către societatea noastră. Opinez că a fost, ca de fiecare data, un dialog constructiv, desfășurat într-o atmosferă pe măsură și finalizat cu un proiect de lege care, după parcurgerea etapelor legislative legale, va fi promovat spre adoptare.

Apreciez determinarea cu care AMVVD tratează această problematică, inclusiv proiectul de lege prezentat de către aceasta, care privește recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare în afara teritoriului statului român și de acordare a unor drepturi acestuia și urmașilor celor decedați. Ca ministru al Apărării Naționale, nu pot decât să mă bucur atunci când întâlnesc parteneri de dialog canalizați exclusiv pe rezolvarea unor situații concrete ale veteranilor din teatrele de operații și să le acord întregul sprijin în soluționarea acestora. Vă mulțumesc pentru ajutorul pe care și Asociația îl acordă Armatei, inclusiv în acest domeniu, al reglementării drepturilor unei categorii importante de militari” a scris ministrul Apărării Naționale pe pagina personală de Facebook.

AMVVD mulțumește ministrului Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor, pentru deschiderea pe care o manifestă față de problemele militarilor români din teatrele de operații și a veteranilor care și-au jertfit adesea, sănătatea, departe de țară și familie pentru a reprezenta România cu profesionalism în structuril militare din care facem parte. Onoare și respect!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.