AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD organizează a treia ediție a licitației „Pentru cei rămași”

DISTRIBUIE

„Pentru cei rămași” – Licitație caritabilă pentru Veteranii din Teatrele de Operații

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, AMVVD, organizează în ziua de 11 noiembrie, „Ziua veteranilor din teatrele de operații”, a treia ediție a licitației caritabile ,,Pentru cei rămași’.

În cadrul licitației vor fi prezentate obiecte de colecție ce au aparținut personalităților marcante ale societății românești – artiști, scriitori, politicieni, istorici, jurnaliști, sportivi sau oameni de afaceri. Stiloul și șapca lui Piedone, tricoul inramat cu semnatura handbalistei Cristina Neagu , un tablou foto inramat cu Vf Everest cu sigiliul lui Alex Gavan , un bilet de export produse cereale Braila din 1847, o minge de fotbal cu autograful lui Gheorghe Hagi si ai jucatorilor de la Farul Constanta , o sabie de ofițer din cel de al doilea război mondial sau monede aflate în colecție, sunt doar câteva dintre cele peste 30 de piese scoase la licitația dîn acest an, ce se va desfășura în data de 11 Noiembrie 2021, la o oră ce va fi comunicata in timp util.

Pe ooagina de internet amvvd.ro, pe adresa de email dedicata evenimentului sau la numerele de telefon ce vor fi comunicate, se vor putea depune oferte pentru fiecare produs in parte.

Fondurile obținute în cadrul licitației vor fi direcționate către proiectul de suflet al asociației, Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani.

Pentru cei care nu știu, data de 11 noiembrie nu a fost aleasă întâmplător: este sărbătorită în toată Europa și marchează intrarea în vigoare, în anul 1918, a Armistițiului dintre Puterile Antantei și Germania, care a încheiat Primul Război Mondial. Pe de altă parte, la 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul post-mortem Iosif-Silviu Fogorași, primul militar român decedat în Teatrul de Operații din Afganistan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.