AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

PESCARUL VETERAN

DISTRIBUIE

EDITIA A IV A

Detalii desfasurare eveniment:

Organizator: AMVVD BUCURESTI cu sprijinul Administratia  Baltii Fundulea 8+ sponsori

Perioada de desfasurare: 17 iunie 2023

Locatia: Balta Fundulea 8, in sistem „C&R” Locuri disponibile : 40 echipe

Echipa de 2 concurenti Clasament: Cantitate  In caz de egalitate de puncte, departajerea se face dupa cantitate si, apoi, dupacel mai mare peste.

Concursul incepe sambata, 17 iunie 2023  ora 7:00 si se termina in aceeas zi la ora 19 (daca o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui).

Prezenta pe balta se face  sambata 17 iunie 2023  la ora 6:00.

Ora 6.00 tragerea la sorti a standurilor.

Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic),in locul ei va extrage unul din arbitri.

Ora 7:00 se da startul.

REGULI DE CONCURS

1.Concurentii  se vor inscribe la secretariatul AMVVD pe baza legitimatie asociatie vizata la zi , taxa de inscriere este de 150 lei/echipa. Concurentii sunt obligati  sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.

2. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de administratia baltii, organizatori, vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.

3. Inainte de inceperea concursului, cat si pe timpul concursului arbitrii vor verifica numarul delansete si undite, monturile, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 2) si a sprayului dezinfectant. (cei care nu vor avea vor fi puse la dispozitie de administratia baltii),

4.  In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.

5.  Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final.

6.  Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

7.  NADIREA

8.  Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.

9.  Se poate folosi nada vie. Pentru nadire, este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.

10.  Bulgarii de mixuri preparate si lansate trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 60mm.

11.   Este permisa numai nadirea manuala.

12. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, catapulta, racheta de nadire, spomb-ul, lopata si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.

13. Racheta de nadire nu trebuie sa aiba un diametru interior mai mare de 60mm si o lungime mai mare de 200mm.

14.  Este interzisa nadirea in standurile invecinate.

15.  Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt cel putin fierte.

16. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa, plus 1 undita şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.

17.  Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este recomandata folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.

18.  Se poate pescui cu plumb, plumb pentru pasta, momitor.

19. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par.

20.  Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase).

21.  Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.

22.  Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului.

23. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.

24.  Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m

25. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.

26. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.

27.  Nu este permisa intrarea in apa a concurentilor, decat pana la nivelul genunchilor si doar pentru scoaterea pestelui.

28.  In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansetecu monturi in apa.

29. NOTA

Din partea Organizatorilor puteti beneficia GRATUIT de urmatoarele: Balta Fundulea in totalitatea sa: 40 standuri dintre care 13 pontoane (6 vor fi rezervat pentru persoanele cu dizabilitati  si invitati speciali pentru desfasurarea activitatilor de pescuit, , foisor pentru festivitati, wc pe balta, loc de parcare autoturisme, gratare • de asemenea, la fiecare ponton, pescarii vor putea merge cu masinile pana in dreptul standului pentru a putea lasa  echipamentele de pescuit iar dupa ce au lasat echipamentele masinile vor fi parcate in spatiul special amenajat in acest sens.

Este inerzisa stationarea autovehiculelor in sona standurilor de pescuit.

ATENTIE! Balta este supravegheata  cu sistem integrat de camere video.

30.  Pescar pe orice vreme, AMVVD, si Administratia baltii  asigura personal de supraveghere si orice activitate de cantarire si eliberare a pestilor (inclusiv dotarea respectiva: cantare, saltele, verificare monturi etc).

31.  De asemenea, va va fi oferit un pranz pescaresc și totodată se va organiza de catre AMVVD si Administatia Baltii si o degustare de vinuri.

32.  CANTARIREA. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur), salau, somn si caras.

33. Se cantareste orice peste din speciile punctabile, cu greutatea mai mare de 0,5 kg.  Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile,

34. Daca echipa pastreaza mai mult de 10 pesti la un cantar si prezinta peste neviabil sau mort, atunci echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg.

35. Este interzis sa se retina pestii dupa cantarire, eliberarea acestora se fac in prezenta arbitrilor.

36.  Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile sau peste mort. la prima abatere, echipa este depunctata cu 1 PUNCT la clasamentul general si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg;

37.  La a adoua abatere echipa este eliminata din concurs si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor cantari si elibera pestii in cauza.

38.  Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina pescarilor, echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele cu 40 lei / kg.

39.  Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.

40.  La fiecare cantarire  participa si un vecin de stand in calitate de martor.

41. Completarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului, concurentului martor si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.

42.  Pe foile de arbitraj, confirmarea cantaririlor si a datelor trecute de catre arbitri, se face prin stampila sau semnatura.

43.  Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.

44.  Cu o jumatate de ora inainte de cantarele oficiale, precum si in timpul acestora, nu se fac cantariri suplimentare. Obligatoriu se va solicita cantarire suplimentara la un numar mai mare de 10 pesti sau la peste cu greutatea mai mare de 7 kg. Daca pestele in cauza nu are 7 kg se va repune in sac pana la urmatoarea cantarire.

45.  Se pastreaza cate un singur peste intr-un singur sac de pastrare.

46.  Sacii de pastrare, cu pesti in ei, se vor tine scufundati in apa pe toata lungimea lor.

47.  Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru si un concurent din echipa. Optional poate semna si un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).

48.  Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune..

49. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantare ulterioare.

50.  Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.  Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.

51.  Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.

52. SANCTIUNI

 Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 17, 18,20, 21, 23, 24, 27, 28a, 34a, 35, 36. 42. 53.

Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 7, 9, 13, 14, 15, 22, 28b, 29, 30, 34b, 37. 43.

Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 2 puncte la clasamentul generalsi sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment.

53. PUNCTAJ

 Se puncteaza cantitatea de peste capturata in concurs, ca suma a cantitatilor totale conform fiselor de arbitraj ale unei echipe si se alcatuieste clasamentul pe CANTITATE. Se puncteaza cantitatea de peste rezultata din suma celor mai mari 5 pesti si se alcatuieste clasamentul pe CALITATE.

54. Clasamentul general se alcatuieste pe baza sumei punctelor obtinute in aceste 2 clasamente, in caz de egalitate primeaza clasamentul pe CANTITATE. Premiul general il castiga echipa cu cel mai mic numar de puncte. In caz de egalitate de puncte pe sectoare, castiga echipa cu cea mai mare cantitate de peste.

54a. Concurentii au obligatia sa verifice corectitudinea punctajului echipei, dupa afisarea clasamentului final. Sunt admise contestatiile scrise, care sunt insotite de copiile fiselor de arbitraj si care se fac in maxim 30 minute dupa afisarea clasamentului.

CONTESTATII

55. Contestatiile privind deciziile de arbitraj, se formuleaza in scris catre coordonatorul echipei de arbitri si se depun in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, contra unei sume de 100 lei. Organizatorul, impreuna cu administratia baltii, va analiza contestatia. Pentru constestatie neintemeiata suma nu se restituie Contestatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

56.  ARBITRAJ 

Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.

57.  Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea, nu este conditionata de efectuarea unei cantariri.

58.  Foile de arbitraj se intocmesc in dublu exemplar. Originalul ramane la arbitru si este folosit pentru intocmirea clasamentului, copia ramane la concurent pentru a-i servi acestuia la verificari si eventuale contestatii.

59.  Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.

60.  Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.

61.  Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si

intelegere fata de concurenti.

62.  DISPOZITII FINALE

63. Programul desfasurarii concursului, regulamentul de concurs si de arbitraj, se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.

64.  Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre directiile de pescuit marcate pe standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.

65.  Participarea la concurs, implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.

66.  In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste, daca au trecut mai mult de 24 ore. Administratorul isi rezerva dreptul de a intrerupe activitatea de pescuit in cazuri de vreme nefavorabila.

67.  In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri. In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator. Administratia Baltii funduleanu este responsabila pentru eventualele accidente sau evenimente. In caz de eveniment / accident va rugam sa apelati numarul unic pentru situatii de urgenta 112, precum si seful echipei de arbitri. Prin inscrierea la concurs, participantii isi exprima in mod expres si neechivoc consimtamantul ca organizatorii, prin personal autorizat, sa prelucreze datele cu caracter personal, care sunt oferite în legatura cu evenimentul, precum si sa colecteze si sa prelucreze datele concurentilor în acest scop. Participantii isi exprima în mod expres și neechivoc consimtamantul ca numele lor sa apara pe retelele de socializare si pe site-urile organizatorilor si Balta fundulea 8, in legatura cu participarea la eveniment. Prin inscrierea la concurs, participantii confirma că au fost informati in legatura cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale („G.D.P.R.” – General Data Protection Regulation), adoptat de Parlamentul European in aprilie 2016, care se refera la protectia persoanelor fizice in ceea cepriveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ca li s-a adus la cunostintă drepturile prevazute de acest Regulament privind protectia datelor cu caracter personal si responsabilitătile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.                                                         

FIR INTINS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.