AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenentului (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu

DISTRIBUIE

1 octombrie 1968 – 20 iunie 2006

Sublocotenentul (p.m.) Ionel Gheorghiță Drăgușanu și-a pierdut viața, la data de 20 iunie 2006, în timpul unei misiuni în teatrul de operații Afganistan, după ce TAB-ul în care se afla, a acționat un dispozitiv exploziv improvizat, amplasat de insurgenții talibani, care a provocat  ulterior incendierea transportorului.
S-a născut la data de 01 octombrie 1968, în localitatea Tecuci, județul Galați și era încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar.
La inițiativa colegilor săi din unitatea unde a lucrat, a fost ridicat în incinta cazărmii, un monument cu bustul în bronz al eroului, creat de artistul plastic Gheorghe Caruțiu.
În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem, în data de 19.06.2017 sublocotenentului (p.m.) Ionel Gheorghiță Drăgușanu, i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al orașului Murfatlar, județul Constanța și conform H.C.L. nr. 80 din 31.08.2017 o alee din același oraș îi poartă numele.

Pentru ceea ce a fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

Cinste și onoare memoriei lui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Pios omagiu sublocotenentului (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu”