AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

C.R.R.V „în vizorul” Guvernului

DISTRIBUIE

    După ani de zile în care, singurii care au crezut și au pus temelia primului si singurului Centru de Recuperare si Refacere pentru Veterani din România au fost membrii Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, veterani, militari activi, în rezervă sau retragere, personal civil contractual sau simplii civili, iată că de astăzi, partener în acest proiect dorește să devină Guvernul.

    Oamenii politici, care în decursul anilor, au ocupat diverse funcții publice și s-au declarat interesați de acest proiect, pentru care considerau că au diverse soluții, din păcate, au lăsat doar promisiuni nerespectate. De aceea, sperăm ca de astăzi, după vizita reprezentanților Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, precedată de vizita prefectului județului Dâmbovița, Aurelian Popa, să nu se limiteze doar la nivelul unor vizite de lucru, ci să dezvolte posibilități de implementare și investire în finalizarea ambițiosului proiect. Proiect care, nu numai că ar deservi militarilor români, care poartă urmele prezenței în teatrele de operații, ci și ai partenerilor, alături de care au luptat pentru menținerea păcii, dincolo de granițele propriilor țări.

      Având în vedere că rata de absorbție a Fondurilor Europene este foarte mică, acest proiect în care, până acum, a investit doar asociația, prin propriile forțe, dă posibilitatea Guvernului, prin implicarea directă a ministerului Fondurilor Europene de crearea unei axe speciale, redirecționând, intr-un timp rezonabil, fondurile necesare finalizării acestui proiect și dând posibilitatea beneficiarilor să se bucure de serviciile pe care centrul medical va urma să le asigure în cabinetele de Traumatologie, Ortopedie, Neurologie, Psiho-Psihiatrie, Medicină Internă și Cardiologie, cu dotări medicale specifice, precum și pentru recreere și socializare.

     Evenimentul de astăzi a fost marcat și de o conferință de presă susținută de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani, de la Mănăstirea Dealu, Dâmbovița, evidențiind modul de implicare al Guvernului în fundamentarea implementării fondurilor în acest proiect.
https://www.facebook.com/watch/live/?v=567430824164419&ref=watch_permalink

     Suntem încrezători că realizarea marelui nostru vis este și mai aproape.

    Continuăm să ne clădim visul! Împreună vom reuși!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.