AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Ștafeta Veteranilor din traseul albastru a plecat spre Oradea, duminică 23 octombrie 2022, din Cetatea Aradului

DISTRIBUIE

Cu doar două zile înainte de a ajunge la Carei, sportivii celei de-a IX-a Ediții a Ștafetei Veteranilor INVICTUS, care au ajuns în Garnizoana Arad, la Cetatea Aradului, chiar în fața troiței Eroilor, au plecat spre Oradea.

Alături de sportivi Invictus, militari ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, sucursala AMVVD ARAD reprezentată atât Haneș Cosmin – președinte, Popov Ciprian -vicepreședinte, cât și de alți membrii AMVVD Arad , dar și civili au ținut vie tradiția „ștafetei albastre” ce a plecat din Garnizoana Arad pentru a comemora eliberarea ultimului petic de pământ românesc, la Carei.

Purtarea ștafetei până în punctul final, Carei, reprezintă o misiune de cultivare și promovare a curajului, patriotismului și respectului față de eroii neamului.

Amintim că, 850 de sportivi au pornit, pe 5 octombrie, din București, în alergare sau pe biciclete, pe trei trasee distincte, fiecare reprezentând o culoare a tricolorului. Unii și-au ales o destinație anume și au predat ștafeta altor voluntari, iar alți sportivi parcurg traseul complet, care pe 25 octombrie se va încheia, pentru toți, la Carei.

Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

ONOARE ȘI RESPECT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.