AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

„Vulgare amici nomen, sed rara est fides” 

DISTRIBUIE

„Prieten este un cuvânt folosit des, sinceritatea pretenului însă e rară”, și mare dreptate avea Phaedrus când a spus acest lucru. 

După 9 ani de la înființare, după ani buni de lucru împreună, după ce s-a mers umăr la umăr, am stat la aceeași masă, am dezbătut și lucrat împreună diverse acțiuni fie ele legislative sau hotărâri pentru creșterea asociației, s-a ajuns în punctul în care unii au ajuns să reacționeze cam așa: dacă nu s-a putut să obțin ce vreau, nu te las să trăiești sau, mai bine, te dau un judecată. Ei bine, cam așa s-a întâmplat și în asociația în care cu ceva timp în urmă se afirma că sunt prieteni și prietenii, camarazi.

Astfel, începând cu 26.02.2022, la Adunarea Generală a AMVVD au apărut discuții despre acțiunile AMVVD, despre stat și chiar despre componența Consiliului Director. Discuții ce au fost pornite de persoane care au avut o vechime de 2 până la 8 ani în conducerea AMVVD. Și de atunci tot există. Există articole în care AMVVD a făcut sau n-a făcut diverse, și în spațiul online, și în alte părți.â. Oameni care contestă ceea ce ei au votat, procese ce se înaintează la intervale de timp.

Se contestă acte, hotărâri, declarații care, mai toate, au fost făcute cu ei în funcții de conducere a asociației. Se pare că, se vrea chiar și suspendarea activităților AMVVD deși toți cei care activează în asociație sunt voluntari, sunt persoane care pe lângă timpul alocat au mai și cheltuit din buzunarul propriu, și nu pe procese, ci pentru activități de umanitare, pentru binele celor ce soarta nu le-a zâmbit. Se vrea oprirea tuturor activităților și, poate chiar, dizolvarea AMVVD?

S-a ajuns ca în nuvela „Alexandru Lăpușneanu” a lui Costache Negruzzi împărțite pe capitole…. Este adevărat, puțin schimbată. O structură pe trei capitole, cu câte un motto cu rol rezumativ (deși în nuvelă sunt patru capitole, pe unul noi l-am omis intenționat). Dar dacă ar fi să interpretăm am ajunge aici:

  • Capitolul I: „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu…” – răspunsul dat de Lăpușneanul boierilor care îi ceruseră să se întoarcă de unde a venit pentru că nu este dorit de populație. În AMVVD este mișcarea unui personaj care nu a reușit să obțină ce și-a dorit și a continuat, continua, să folosească numele asociației în diverse materiale denigratoare. 
  • Capitolul al II-lea: „Capul lui Moțoc vrem” – cererea de răzbunare a mulțimii poporului care consideră că Moțoc este vinovat pentru toate nemulțumirile. În AMVVD nu este vorba de mulțime, doar de un grup restrâns de persoane care cam asta își doresc vizavi de președintele asociației.
  • Capitolul al III-lea: „De mă voi scula, pre mulți am să popesc eu…” – amenințarea rostită de Lăpușneanul care fusese călugărit și pierduse puterea domnească. În AMVVD omul care amenință, te miri pe unde, crede că va reuși … De fapt este finalul pe care-l așteptăm cu toții. 


Indifent ce au vrut și vor o mână de oameni, nu au putut face profit în asociație, deși, poate, și-au dorit. Nu au putut obține decât recunoștința oamenilor necăjiți, și asta, dacă au participat la evenimentele AMVVD. Poate pentru ei acest lucru a fost prea puțin. Poate pentru ei nu a însemnat nimic, dar pentru membrii AMVVD care au continuat să facă aceleași activități de la înființare și până acum înseamnă enorm de mult, înseamnă mulțumire sufletească, și asta doar pentru că an de an au adus zâmbete și bucurie celor ce nu mai aveau speranța de mai bine.

Pentru AMVVD a fost și este o ONOARE să poată promova valorile și istoria neamului, pentru ajutoarele umanitare care au putut fi date în Așezăminte, Orfelinate, Cămine de bătrâni, spitale de copii și oameni necăjiți. RESPECT pentru cei ce au înțeles că, doar împreună putem să facem lucruri ce pot aduce speranță, recunoașterea celor care au plătit tributul suprem pentru o viață liniștită și, sperăm, puțin mai bună. 

Pentru toți cei care au crezut și cred în AMVVD, în scopul și activitățile asociației: ONOARE ȘI RESPECT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “„Vulgare amici nomen, sed rara est fides” ”