AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Ziua Forțelor Terestre Române sărbătorită în garnizoana Pitești

DISTRIBUIE

La 23 aprilie se aniversează Ziua Forțelor Terestre – categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, reprezentat în iconografie călare pe un cal şi străpungând cu suliţa un balaur, a rămas peste veacuri model de curaj în lupta cu diavolul.

A fost ocrotitorul Armatei lui Ştefan cel Mare, icoana sa fiind pictată sau cusută pe steagurile de luptă ale domnitorului Moldovei. Un astfel de exemplu este Steagul Sfântului Ştefan cel Mare, unul dintre cele mai valoroase obiecte istorice şi liturgice păstrate până în zilele noastre.Forţele Terestre reprezintă o componentă importantă a sistemului naţional de apărare a securităţii României, având capacitatea de a acţiona în toată gama operaţiunilor militare.

Armata de uscat reuneşte armele şi specialităţile care au compus-o şi care se regăsesc şi în prezent în componenţa sa: infanteria, vânătorii de munte, tancurile, artileria, geniul, apărarea NBC, etc. Bazele moderne ale Forţelor Terestre datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a Revoluţiei de la 1848, a întemeierii statului român modern prin Unirea de la 1859 şi a înfăptuirii politicii militare a lui Alexandru Ioan Cuza, principalele arme şi specialităţi componente existând încă din anii 1859-1860.

Cu această ocazie, la monumentul eroilor din Pitești a avut loc un ceremonial religios şi depuneri de coroane la care au participat reprezentanți ai administrației publice , comandanți de unități militare din Garnizoana Pitești dar și președinții de asociații militare non-guvernamentale.Din partea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Argeș, a depus o coroană de flori ,președintele Dan Arsenescu .

ONOARE ȘI GLORIE ARMATEI ROMÂNE !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.