România în sărbătoare! Ziua Drapelului Național

România în sărbătoare! Ziua Drapelului Național

Prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, 26 iunie a devenit Ziua Drapelului Național, autoritățile publice și alte instituții ale statului fiind obligate să marcheze această zi prin ceremoniale și manifestări cultural-educative.

Pe întreg cuprinsul țării, în marile orașe, astăzi, 26 iunie 2018, au fost organizate ceremoniale militare și religioase de cinstire a drapelului național. În cadrul ceremoniilor, preoții s-au rugat și pentru militarii români care slujesc sub Tricolor în Teatrele de Operații din străinătate.

La Bistrița, militarii Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan” au înălțat drapelul pe catargul din Piața Centrală a orașului, lângă statuia poetului Andrei Mureșanu, autorul versurilor Imnului Național. A fost unul dintre ultimele ceremoniale militare înaintea celui de plecare a Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” în Teatru de Operații din Afganistan.

Amintim că, în 14/26 iunie 1848 în timpul Revoluției de la 1848, adoptat ca simbol național tricolorul a fost decretat ca drapel oficial al Principatelor Române la 22 iunie 1861 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza și nu a suferit în decursul timpului, modificări esențiale.

Cinste și onoare militarilor români care slujesc sub Drapelul Național!

Foto: Brigada 81 Mecanizată Bistrița, Cristina Rusu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *