AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

A opta ediție a celui mai mare festival al motociliștilor, MARIS FEST, susține A.M.V.V.D.

DISTRIBUIE

A 8-a ediţie al celui mai mare festival al motociciştilor din ţară, Maris Fest de la Târgu Mureş, eveniment ce unește pasionații mersului pe două roți, iubitorii de libertate și aventură, fani ai muzicii rock și nu numai, se va desfășura anul acesta în perioada 19-21 august și, în premieră, va fi pe circuitul de viteză Transilvania Motor Ring, sub genericul „Adrenaline Edition”.

Evenimentul a luat ființă în 2015 la inițiativa clubului motociclistic Legio Maris, autorităților locale și al entităților nonprofit. Timp de șapte ediții festivalul și-a dezvoltat particularitatea deosebită de a îmbina concerte de muzică rock și paradele de motociclete.

Pe lângă cele 40 de concerte de mizică live cu trupe rock clasic, folk, hip-hop, metal progresiv și muzică clasică, soul,  unde trupe de renume național și internațional organizatorii au pregătit și o serie de activități extreme ce vor ridica nivelul adrenalinei la cote înalte. Printre vedetele ce vor câta live la această ediție a festivalului se află și Dan Helciug, membru de onoare a A.M.V.V.D. de mai bine de cinci ani. Este un membru care a venit alături de veternii TO cu sufletul, a susținut și susține asociația și scopul ei, a făcut Imnul AMVVD cedând toate drepturile de autor, „luptă” împreună cu membrii în activități caritabile pentru finalizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani.

Participanții vor putea sări cu parașuta, vor zbura în balonul cu aer cald, vor sări în gol de pe trambulină, vor putea zbura cu elicopterul, sau vor putea face o cursă reală demnă de jocurile pe calculator dar cu piloți adevărați. De asemenea, se vor organiza spectacole de drift, demonstrații fitnes, jonglerii cu foc, acrobații moto, concurs „liniuțe” auto-moto-aero, și o competiție pentru vehicule cu rulmenți. Desigur, pentru iubitorii de tatuaje, organizatorii vor pune la dispoziție ateliere de tatuaj pentru curajoșii care vor vrea să își realizeze un prim tatuaj sau pentru cei care doresc să își reînnoiască vechea colecție.

O altă supriză a ediției de anul acesta este că, acțiunea caritabilă se îndreaptă către Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) pentru finalizarea unei părți a Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de lângă Mănăstirea Dealu din Târgoviște (C.R.R.V.), construcție ce depășește 1 milion de euro.

Ieri, 10 mai, la invitația organizatorilor “MARIS FEST” Adrenaline Edition, în cadrul unei conferințe de presă, președintele AMVVD MUREȘ Mihai Florin Ilaș a discutat despre susținerea proiectului Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități “Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” pentru construirea primului Centru de Recuperare și Refacere din România, prin donațiile care se vor face în urma acestui eveniment.

Avem 270 de militari răniți în teatrele de operații și, nu vă ascundem faptul că, doar în Târgu Mureș, în cadrul asociației, avem 15 militari răniți. Marea majoritate a militarilor răniți în teatrele de operații sunt membrii ai A.M.V.V.D. În acest context, principalul scop al asociației este realizarea acestui Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani care se află la Mânăstirea Dealu, Târgoviște. Este o locație cu încărcătură istorică, un fost liceu militar din perioada interbelică, scoala unde a învățat și Regele Mihai, este un proiect al nostru de suflet. Noi am primit acea locație sub formă de donație. Este un proiect foarte mare, unic în Europa de Est. Germania mai are așa ceva. Mulțumesc organizatorilor acestui eveniment că v-ați gândit la noi, la militari, la veteranii teatrelor de operații. C.R.R.V. este format din trei pavilioane cu o suprafață de 10 hectare. Încercăm prin donații și sponsorizări, prin tot felul de cereri și proiecte depuse atât la Ministerul Apărării, cât și la alte ministere, la diverse instituții să găsim fonduri pentru finalizarea C.R.R.V.-A.M.V.V.D. Încă o dată vă mulțumesc în numele militarilor veterani T.O. pentru sprijinul acordat”, a declarat Mihai Florin Ilaș, președintele sucursalei Mureș a Asociației Militarilor Veterani din Teatrele de Operații Irak, Afganistan și Balcanii de Vest.

„Trebuie să vă spun că suntem la o ediție importantă pentru noi, suntem la o ediție în care facem pasul la un alt nivel. Ne-am schimbat în primul rând locația. Ce ne dorim este să îl transformăm în cel mai important eveniment național din punct de vedere al mixului dintre muzică și adrenalină. Din fericire avem norocul să fim într-o locație în care avem  Circuitul Transilvania Motor Ring. Nu s-a mai făcut un astfel de eveniment în țară, nici un circuit nu a mai găzduit un concert sau un festival cum încercăm noi să îl organizăm. Vom pune foarte mare amprentă pe adrenalină”, a comunicat Horia Ciocan, unul dintre organizatorii Maris Fest.

„Este ceva unic pentru o persoană de rând să simtă adrenalina dintr-o mașină de curse și să înțeleagă de fapt acest fenomen mai îndeaproape. Poate chiar și pentru siguranța rutieră în trafic să te descarci de un pic de adrenalină, ajută să fie mai puține incidente pe străzi. Din experiența mea în primă fază toți au emoții, le este frică, însă după ce plecăm la drum totul trece și se bucură de fiecare kilometru parcurs. Așa sper să fie și aici, să aibă încredere în mine chiar dacă o să aibă puține emoții, să le dau o experiență de neuitat”, a fost de părere Paul Popa, multicampion la concursuri naționale și internaționale de raliuri. 

Organizatorii evenimentului asigură transport gratuit din orașul Târgu Mureș cu autobuzele Maris Fest Event care vor pleca către Transilvania Motor Ring la fiecare 30 de minute. Totodată, pentru participanții care doresc să nu părăsească amplasamentul festivalului, organizatorii asigură loc de campare gratuit, parcări, iluminat și servicii de pază.

Anul acesta, având vedere anvergura extraordinară a evenimentului, intrarea se va realiza în baza achiziționării unui abonament sau a unui bilet de o zi.Pentru mai multe detalii despre lista actualizată a trupelor, activități, voluntariat și bilete, puteți accesa pagina web a evenimentului, www.marisfest.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.