Simbolul curajului, iubirii, bogăției și libertății – Drapelul Național

Simbolul curajului, iubirii, bogăției și libertății – Drapelul Național

De 21 de ani, Ziua Drapelului Național este sărbătorită în fiecare an la data de 26 iunie, odată cu adoptarea Legii nr.96 din 20 mai 1998.
Fiecare țară se diferențiază de celelalte prin valorile și simbolurile naționale. Unul dintre acestea este Drapelul Național. Noi, românii, ne bucurăm să avem un drapel care ne caracterizează ca neam prin culorile acestuia care simbolizează curajul, iubirea, bogăția, libertatea, așa cum spune și Ciprian Porumbescu în „Trei Culori” :
„Roșu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei
Și-albastru-al nostru cer.”
Cum era și firesc, astăzi, 26 iunie 2019, această zi cu o importanță istorică a fost marcată printr-un amplu eveniment, care a avut loc în Piața Tricolorului din fața Cercului Militar Național, organizat de Prefectura Municipiului București alături de Compania Municipală Turistica București.

La eveniment a fost invitată și a răspuns cu prezența și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ” Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”( A.M.V.V.D. )
În cadrul ceremoniei au fost prezentate 11 steaguri aparținând unor perioade diferite ale istoriei, precum și Steagul autentic de luptă al lui Avram Iancu.
La eveniment au mai participat pe lângă AMVVD și reprezentanți de seamă ai MApN, precum General Nicolae Ciucă, secretarul de stat pentru politica de apărare – Nicolae Nasta, reprezentanți din cadrul MAI, Altețele Sale Prințul Paul și Prințesa Lia, Brigada 30 Gardă ” Mihai Viteazul”, dar și oameni simpli, trecători sau special veniți cu ocazia evenimentului.
Drapelul Național trebuie cinstit mereu, cum se cuvine, trebuie apărat și lăsat să „fluture” în sufletele tuturor.
ONOARE și RESPECT.
Împreună susținem Veteranii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *