AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Pios omagiu sublocotenenților (pm) Paul Caracudă și Dan Ciubotaru

DISTRIBUIE

19 martie 1974 – 23 iunie 2010

     Caporalul Paul Caracudă executa, în data de 23.06.2010, o misiune de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE, în care se afla, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, activat de la distanță. Împreună cu el era și sergentul major Dan Ciobotaru.
     S-a născut la data de 19 martie 1974, în comuna Vădastra, județul Olt unde a copilărit și a urmat cursurile gimnaziale.
      În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în teatrul de operații din Afganistan, în care și-a sacrificat viața, militarul a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler” cu însemn pentru Război (post-mortem). De asemenea, în semn de respect pentru supremul sacrificiu, sublocotenentului (p.m.) Paul Caracudă, i s-a acordat titlul de ,,Erou al comunității” de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov în baza H.C.L. nr. 415 din 10.07.2010.

19 februarie 1982- 23 iunie 2010

     Sergentul major Dan Ciobotaru și caporalul Paul Caracudă din Batalionul 33 Vânători de Munte Curtea de Argeș, executau o misiune de intervenție, pentru deblocarea autostrăzii A1 (Kabul – Kandahar) și asigurarea libertății de mișcare. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau, a fost atacat cu un dispozitiv improvizat, acționat de la distanță. Sergentul major     Dan Ciobotaru a căzut la datorie în data de 23 iunie 2010, în Afganistan, provincia Zabul.
     S-a născut la data de 19 februarie1982, în comuna Brăiești, județul Buzău.
     În semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații Afganistan, în care și-a sacrificat viața, sergentul major Dan Ciobotaru a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent și decorat cu Ordinul Național ,,Steaua României” în grad de ,,Cavaler”, cu însemn pentru Război (post-mortem).
     În semn de respect pentru supremul sacrificiu al sublocotenentului (p.m.) Dan Ciobotaru  i s-a acordat titlul de ,,Cetățean de Onoare” al comunei Brăești, județul Buzău, în baza H.C.L. din  28.06.2010.

    Pentru ceea ce au fost și continuă să fie, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf.Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” luptă să le țină memoria vie, căci: EROII NU MOR NICIODATĂ!

     Cinste și onoare memoriei lor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “Pios omagiu sublocotenenților (pm) Paul Caracudă și Dan Ciubotaru”