AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

Simbolul curajului, iubirii, bogăției și libertății – Drapelul Național

DISTRIBUIE

 

       Fiecare țară se diferențiază de celelalte prin valorile și simbolurile naționale. Unul dintre acestea este Drapelul Național. Noi, românii, ne bucurăm să avem un drapel care ne caracterizează ca neam prin culorile acestuia care simbolizează curajul, iubirea, bogăția, libertatea, așa cum spune și Ciprian Porumbescu în „Trei Culori” :
„Roșu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei
Și-albastru-al nostru cer.”

     De 22 de ani, Ziua Drapelului Național este sărbătorită în fiecare an la data de 26 iunie, odată cu adoptarea Legii nr.96 din 20 mai 1998.

      Din cauza crizei care marchează această perioadă, acțiunile dedicate Zilei Drapelului Național nu au mai avut amploarea celor din anii trecuți. Dar, n-am putut lăsa ca  însemnătatea acestei zile să se piardă. Vineri, 26 iunie 2020, multe sucursale ale Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, precum cele din Argeș, Bistrița, Constanța, Alba Iulia și Neamț, au marcat această zi prin activități specifice. O activitate marcantă este cea a sucursalei Neamț, care a ales să „înalțe” un pios omagiu drapelului și valorilor neamului nostru românesc, pe care, militarii români au jurat să le apere chiar cu prețul vieții, găsind loc unei plăci comemorative pe Masivul Ceahlău.

    Drapelul Național trebuie cinstit mereu, cum se cuvine, trebuie apărat și lăsat să „fluture” în sufletele tuturor.
 
Onor la Drapel!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.