AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – din nou un reper pentru noua generație

DISTRIBUIE

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” s-a înființat din dorința de a promova respectul pentru Armata României și mai ales respectul față de sacrificiile militarilor. Iată că acest mesaj a avut efect și asupra elevilor Colegiului ” Zincă Golescu” din Pitești, care astăzi aflându-se la Târgoviște, au ținut să viziteze și Muzeul Veteranilor din Teatrele de Operații, situat la Centru de Recuperare și Refacere a Veteranilor de la Mănăstirea Dealu.
Tinerii elevi au fost întâmpinați și conduși de-a lungul exponatelor de președintele AMVVD, domnul Marius Apostol, care a oferit explicațiile referitoare la fiecare exponat.
„Respectul pentru simbolurile naționale și tradițiile militare, respectul față de înaintași și faptele lor de curaj, se cultivă cel mai bine prin contactul direct cu cei care au trăit momente istorice. Noi ne-am făcut datoria fără întârziere, pentru că iubirea de neam și țară sunt sfinte.

Dragi elevi, numai cunoscând istoria veți ști cum să evitați tragedii în lumea în care veți trăi și în care, unii dintre voi, veți avea un rol decizional major.” – sunt cuvintele spuse de domnul Marius APOSTOL, președintele AMVVD, militar veteran al teatrelor de operații, grav rănit pe timpul unei misiunii.
Onoare și respect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.