AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – întâlnire la Ministerul de Finanțe pentru promovarea nevoilor veteranilor teatrelor de operații din SAOPSN

DISTRIBUIE

Astăzi, 26 februarie 2024, pe agenda președintelui Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” s-a aflat și întâlnirea de lucru cu domnul ministru al finanțelor, domnul Marcel-Ioan BOLOȘ, la sediul instituției care asigură utilizarea pârghiilor financiare pentru exercitarea administrării resurselor financiare publice.
Echipa ce l-a însoțit pe președintele AMVVD, Marius Apostol, la această activitate deosebit de importantă, a fost compusă din prim-vicepreședintele Juganaru Robert, secretarul general Tutunaru Florin, director departament Petruț Dorin, președintele sucursalei Craiova, Boată Valeriu, președintele sucursalei Prahova, Manta Norocel.
Întâlnirea de astăzi a reprezentat o oportunitate pentru AMVVD de a prezenta preocupările, nevoile comunității veteranilor, dar și de a susține soluțiile de răspuns la aceste nevoi.
Subiectele abordate pe timpul discuțiilor au vizat respectarea drepturilor la o viață demnă a veteranilor, fie ei în activitate sau în rezervă, prin asigurarea unor venituri care să ofere condiții de trai decente, atât celor care și-au riscat viața pentru interesul suprem al țării, cât și urmașilor veteranilor răniți sau decedați, copiii orfani ai celor decedați și văduvelor acestora.
Printre propunerile adresate domnului ministru s-a aflat posibilitatea măririi cuantumului îndemnizației lunare acordate veteranilor TO, veteranilor cu dizabilități, copiilor orfani și văduvelor veteranilor TO. Totodată, pe agenda discuțiilor s-a aflat și propunerea AMVVD privind introducerea în cadrul legislativ a prevederii privind scutirea veteranilor TO de la plata impozitului pe mijloacele de transport, dar și solicitarea sprijinului pentru finalizarea proiectului de suflet al AMVVD-Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani.
La rândul său, domnul ministru Marcel-Ioan BOLOȘ a adresat cuvinte de mulțumire față de sacrificiile veteranilor și efortul susținut pe care AMVVD îl depune pentru susținerea drepturilor acestora, menționând faptul că este în favoarea și propunerii noastre de mărire a indemnizației de veteran al TO. De asemenea, domnul ministru a fost de acord să discute în cadrul coaliției despre propunerea AMVVD, privind scutirea veteranilor TO de la plata impozitului pe autovehicule; în ceea ce privește sprijinul pentru finalizarea CRRV, domnul ministru Marcel-Ioan BOLOȘ s-a angajat că va ridica și va susține solicitarea noastră primului-ministru.
„Noi am prezentat argumente solide în sprijinul solicitărilor adresate, subliniind importanța acordării unei atenții deosebite nevoilor veteranilor, familiilor acestora, dar și orfanilor și văduvelor celor decedați. În același timp, domnul Marcel-Ioan BOLOȘ, ministrul Ministerului de Finanțe, a ascultat cu atenție preocupările ridicate și și-a exprimat deschiderea pentru a găsi soluții.
În urma întâlnirii ne-a fost oferit sprijinul în promovarea beneficiilor pentru veteranii care au servit țara cu devotament. Acest demers reflectă angajamentul comun de a onora și recunoaște sacrificiile făcute de veteranii teatrelor de operații.
Vizita AMVVD la Ministerul de Finanțe a reprezentat un demers important în direcția asigurării unei recunoașteri corespunzătoare a contribuțiilor veteranilor și necesitatea de îmbunătățire a nivelului de sprijin acordat. Prin dialogul constructiv și eforturile continue de colaborare, sperăm că se vor realiza progrese semnificative pentru ca în cel mai scurt timp posibil să beneficiem și de alte răspunsuri pozitive la solicitările noastre.” – președintele AMVVD, Marius APOSTOL, militar veteran al teatrelor de operații, grav rănit pe timpul unei misiuni.

Noi suntem veteranii României contemporane!
Veteranii nu lasă pe nimeni în urmă!
Onoare și Respect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “AMVVD – întâlnire la Ministerul de Finanțe pentru promovarea nevoilor veteranilor teatrelor de operații din SAOPSN”