AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – permanent pe baricada promovării și apărării drepturilor VTO

DISTRIBUIE

Astăzi, 13.12.2023, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, formată din președintele Marius Apostol, secretarul general Florin Tutunaru și vicepreședintele coordonator Ciuculescu Silviu, a fost primită la sediul guvernului pentru a onora întrevederea planificată cu șeful Cancelariei Primului Ministru, domnul Mihai Chiciu și consilierul de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, domnul Nicolae Comănescu.
Discuțiile au fost axate în principal pe susținerea și promovarea drepturilor veteranilor din Teatrele de Operații, prin actualizarea indemnizației de veteran al teatrelor de operații, actualizarea pensiilor militare și a soldelor proporțional cu rata inflației. Pentru implementarea acestor măsuri, termenul acceptat de echipa AMVVD este luna aceasta, sau, cel târziu, prin ordonanță de urgență până la sfârșitul lunii februarie. Desigur că nu a lipsit din agenda noastră obiectivul de a finaliza Centrul de Recuperare și Refacere a Veteranilor – CRRV, solicitarea sprijinului fiind întâmpinată cu promisiuni clare, urmând ca săptămâna viitoare să avem o nouă întrevedere pentru a aprofunda detaliile de îndeplinire a solicitărilor înaintate de echipa AMVVD.
„AMVVD a plecat de la sediu cu obiectivul de a promova și susține respectarea valorilor naționale, a onoarei și demnității veteranilor teatrelor de operații și asigurarea unei imagini meritorii în societate.
Noi, Asociația AMVVD, am fost și suntem permanent pe baricada apărării drepturilor Veteranilor din Teatrele de Operații, fie ei militari activi sau în rezervă, din întreg sistemul SAOPSN.
Partenerul politic a manifestat disponibilitate și a agreat asupra necesității aducerii de îmbunătățiri nivelului de trai al veteranilor. Urmează întâlnirea de săptămâna viitoare, când vom dezvolta modalitățile și limitele îndeplinirii acestui obiectiv.” – președintele AMVVD, domnul Marius APOSTOL, militar veteran al teatrelor de operații, grav rănit pe timpul unei misiunii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Un gând despre “AMVVD – permanent pe baricada promovării și apărării drepturilor VTO”