AMVVD Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir

AMVVD – veteranii din 4 state se întâlnesc în Germania

DISTRIBUIE

Astăzi, 27.04.2024, la Hütschenhausen, lângă Ramstein, Germania, s-a desfășurat activitatea „Binecuvântarea motocicliștilor veterani”, organizată de asociația omologă autohtonă, cunoscută sub numele „Asociația Militarilor Veterani din Germania”. Participanții din Germania, Luxemburg, România și SUA, au completat registrul internațional, aducând în suflet drapelul țării lor, așa cum numai veteranii știu să o facă.
Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir (AMVVD) a fost reprezentată de camaradul nostru Gheorghe Olariu, bărbat de nădejde și veteran al teatrelor de operații.
Fiind membru cu experiență a sucursalei Craiova, condusă de președintele Valeriu Boată, a primit „mandat de reprezentare” și s-a deplasat la întâlnire ducând mesajul veteranilor din România – „Onoare și Respect”.
Pe timpul întâlnirii veteranii au împărtășit între ei amintiri, momente inedite trăite în TO, care vor rămâne în memoria noastră cât vom respira. De asemenea, domnul Gheorghe Olariu a prezentat activitățile și doctrina AMVVD, și faptul că preocuparea noastră supremă la acest moment, este să realizăm un vis al nostru, acela de a construi primul Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani din țară.
Odată cu parcurgerea programului întâlnirii, prieteniile s-au legat, s-au schimbat datele de contact și s-au pus bazele unei colaborări solide pentru viitor. Veteranii din Germania, Luxemburg și SUA, și-au exprimat dorința unei vizite în România, astfel că următoarea întâlnire se va organiza pe tărâm românesc, acolo unde AMVVD își va asuma responsabilitățile de gazdă primitoare pentru participanți.
Într-un cuvânt, a fost o întâlnire extraordinară, „seniorii meseriei armelor” din cele patru țări fiind de acord cu faptul că atunci când ești veteran nu contează din ce țară ești. Contează doar faptul că ești veteran. Câtă intensitate de emoții adunate într-o declarație pătrunzătoare, spusă cu modestie de oameni care au trăit situații când clipa putea sa devină eternitate ……
Iată de ce, veteranii se consideră frați (Frați de Arme – Brothers in Arms) indiferent de unde ar fi, pentru că la un moment dat au împărtășit aceleași idealuri și valori ale bărbăției, demnității, camaraderiei, devotamentului, respectului pt simboluri și tradiții.
Respectul pentru veterani este și trebuie să fie pretutindeni!

Onoare și Respect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.